«Βόμβα» Τραμπ: «Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό να καταστρέψει οποιοδήποτε ιρανικό πλοίο πλησιάσει τα δικά μας»

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να «να καταστρέψει» τα ιρανικά πλοία, εάν αυτά παρενοχλήσουν αμερικανικά σκάφη στη θάλασσα.

Η δήλωσή του έρχεται μετά από το παρολίγον θερμό επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Κεντρική Διοίηκηση των αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων στο Μπαχρέιν, 11 σκάφη των Φρουρών της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης παρενόχλησαν διάφορα πολεμικά αμερικανικά σκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε ασκήσεις στον βόρειο Περσικό Κόλπο την Τετάρτη.

«Τα ιρανικά σκάφη επανειλημμένως πλησίασαν την πρύμνη και την πλώρη των αμερικανικών σκαφών σε πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις, πλησίασαν ακόμα και σε απόσταση 50 γιάρδων από το αμερικανικό σκάφος USS Lewis B. Puller και σε απόσταση 10 γιάρδων από το αμερικανικό σκάφος USCGC Maui.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ναυτικό, οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνταν σε διεθνή ύδατα, με την συμμετοχή ελικοπτέρων Απάτσι, ενώ τα πληρώματα προχώρησαν σε προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου και σε ηχητικά σήματα από τις κόρνες των πλοίων, με τα ιρανικά πλοία να κάνουν περίπου μία ώρα για να ανταποκριθούν.

«Οι επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες του ιρανικού ναυτικού αυξάνουν τον κίνδυνο του λάθους υπολογισμού και της σύγκρουσης. Δεν ήταν σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Συνθήκη για τους Διεθνείς Κανονισμούς Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα ή στις διεθνώς αναγνωρισμένες θαλάσσιες πρακτικές και δεν ήταν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους όσον αφορά την ασφάλεια άλλων σκαφών στην περιοχή» ανέφερε το αμερικανικό ναυτικό.

(Mε πληροφορίες από onalert – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί