«ΒΟΜΒΑ»: Το όπλο που λένε πως ανακάλυψαν οι Κινέζοι ανατρέπει τις ισορροπίες

Τι ισχυρίζονται οι επιστήμονές τους...

Κινέζοι στρατιωτικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν κάτι σημαντικό στην τεχνολογία ενεργειακών όπλων που θα επέτρεπε στα όπλα λέιζερ να πυροβολούν «επ’ αόριστον» χωρίς να υπερθερμαίνονται!

Σύμφωνα με επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου Αμυντικής Τεχνολογίας, αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα ψύξης που εξαλείφει πλήρως την συσσώρευση άχρηστης θερμότητας που παράγεται από δέσμες υψηλής ενέργειας.

“Αυτή είναι μια τεράστια σημαντική ανακάλυψη στη βελτίωση της απόδοσης συστημάτων λέιζερ υψηλής ενέργειας”, είπε η επιστημονική ομάδα σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 4 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το futurism.com:

Το νέο κινεζικό σύστημα ψύξης, σύμφωνα με την έκθεση, θα χρησιμοποιούσε αέριο που φυσά μέσα από το όπλο για να αφαιρέσει την υπερβολική θερμότητα και θα επέτρεπε στα όπλα να εκτοξεύουν ακριβείς ακτίνες λέιζερ για αόριστο χρονικό διάστημα χωρίς απώλεια ισχύος ή παραμόρφωση.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο κινεζικό περιοδικό Acta Optica Sinica.

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι η τεχνολογική ανακάλυψη θα μπορούσε να «αλλάξει τον χαρακτήρα της μάχης» προς όφελος της Κίνας.

«Έχει την δυνατότητα να αλλάξει σημαντικά τον  χαρακτήρα της μάχης  επεκτείνοντας τους χρόνους εμπλοκής, αυξάνοντας την εμβέλεια και την ζημιά και μειώνοντας τους εφοδιασμούς και το κόστος, σύμφωνα με τους ερευνητές», ανέφερε το South China Morning Post.

Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κρίση για τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να κάνει τα λέιζερ τυπικά όπλα λειτουργίας στο οπλοστάσιό του.

«Εάν [Κινέζοι επιστήμονες] έχουν ξεπεράσει τα ζητήματα θέρμανσης και παραμόρφωσης, όπως ισχυρίζονται, αυτό είναι μια μεγάλη ανακάλυψη λαμβάνοντας υπόψη τις αποτυχίες των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα», έγραψε στο X ο πρώην Βρετανός στρατιωτικός αξιωματούχος Steve Weaver.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί