«Οδηγούμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ» – ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ επιχειρείται να καταλήξει η κατάσταση στο Ντονμπάς, ΒΙΝΤΕΟ από την έκρηξη

Θα υπάρξει κλιμάκωση;;;

Πόλεμο στο Ντονμπάς δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποιεί πως θα ξεσπάσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DLP) Ντένις Πουσίλιν.


H έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε κυβερνητικό κτίριο του Ντονέτσκ από παγιδευμένο κτίριο ήταν προβοκάτσια, σύμφωνα με την φιλορωσική πλευρά, με την Ουκρανία να προετοιμάζει την εισβολή της στο Ντονμπάς.

Παράλληλα, ο Πουσίλιν εκτιμά πως οι δυνάμεις του Κιέβου διερευνούν αδύναμα σημεία στη γραμμή επαφή για να εισέλθουν σαμποτέρ στα εδάφη του Ντονμπάς, ενώ ξένες δυνάμεις έχουν εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ, εν μέσω φόβων για ουκρανική εισβολή.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα «παγιδευμένο» αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε πάρκινγκ κοντά στο κτίριο της κυβέρνησης ενώ είναι άγνωστο εάν υπάρχουν και θύματα.

Οι Ρώσοι έδωσαν πριν από λίγο βίντεο από την έκρηξη, ενώ μετέδωσαν και LIVE:

Πλέον εντείνονται περισσότερο από ποτέ οι φόβοι για ουκρανική προβοκάτσια μεγάλης κλίμακας με στόχο τους ρωσικούς πληθυσμούς.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το sputnik, ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) δήλωσε τα εξής:


«Όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, από σήμερα 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μαζική, κεντρική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία με προτεραιότητα σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Στους εκτοπισμένους θα παρασχεθεί ό,τι χρειάζονται. Έχουν δημιουργηθεί όλες οι συνθήκες στα σημεία ελέγχου για γρήγορη μετάβαση».

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες που διακινούνται από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές πως ο ουκρανικός στρατός (με τις πλάτες της Δύσης φυσικά) έχει λάβει θέσεις μάχης για την κατάληψη του Ντονμπάς.

Σειρήνες ακούγονται σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας πολύ κοντά στη ρωσο-ουκρανική μεθόριο.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί