«Θα σκοτώσουμε Έλληνα πιλότο»: Γρυλίζουν οι λύκοι του Ερντογάν, ρωσική παρέμβαση (vid)

Όλο και πιο επιθετική η Άγκυρα...

Η Άγκυρα έχει χάσει την ψυχραιμία της, κάτι που φαίνεται από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της, οι οποίες ανησυχούν πλέον δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Ο Mesut Hakki Casin, σύμβουλος του Ερντογάν σε θέματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής, μιλώντας μάλιστα στην τουρκική εθνική τηλεόραση, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Τουρκία θα χτυπήσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, θα ρίξει 5-6 ελληνικά μαχητικά και θα σκοτώσει Έλληνα πιλότο».

Είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Τουρκικός Στρατός είναι τεράστιος. Ο τρίτος μεγαλύτερος του ΝΑΤΟ. Ποιος θα μας απειλήσει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο; Θέλει η Ελλάδα να δοκιμάσει την γροθιά μας;

Έλληνες το 1922 τρέχατε στην θάλασσα να γλυτώσετε.

Αρκετά! Οι πιλότοι μας θα ρίξουν σύντομα πέντε-έξι Ελληνικά μαχητικά και θα ξεκινήσουμε πόλεμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιέσουν την Τουρκία.

Αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πιλότος που μπορεί να μας ρίξει, θα τον πυροβολήσω εγώ προσωπικά στο δόξα πατρί».

 Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/i/status/1302876011378421760

Εμπρός σε αυτές τις δηλώσεις, η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει στην διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή. Όπως δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία επιθυμεί να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης.


Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ενόψει της επίσκεψής του στη Λευκωσία την Τρίτη, ο Σεργκέι Λαβρόφ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και σημειώνει πως «θεωρούμε ως απαράδεκτες οποιεσδήποτε ενέργειες, που στη συνέχεια μπορούν να αυξήσουν τη δυναμική της διένεξης». Τόνισε δε πως οι διαφορές καλύτερα να διευθετούνται στο τραπέζι των συνομιλιών».


Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Κύπρο πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πραγματοποιείται την ίδια ώρα και σε μια κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, καθώς πέραν από τα πολλά ανοικτά μέτωπα και τις εντάσεις, γίνονται και κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί