Το Σώμα Πεζοναυτών θέλει να «ξεφορτωθεί» τα άρματα μάχης, καθώς ετοιμάζεται να γίνει περισσότερο ευέλικτο ώστε να αντιμετωπίσει την Κίνα στον Ειρηνικό.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που προορίζεται να ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία, θα μπορούσε να δει τους Πεζοναύτες χωρίς άρματα μάχης, λιγότερα πυροβόλα και μειωμένο αριθμό μοιρών επανδρωμένων εναέριων μέσων. Αντίθετα, το σχέδιο πριμοδοτεί την αύξηση των πυραυλικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων.
Σύμφωνα με το «The Drive», μετά την απόσυρση των αρμάτων μάχης θα μείνουν σε υπηρεσία τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα LAV-25, σε συνδυασμό με τα νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ACV) ή μια άλλη σχεδίαση τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος. Επιπλέον, θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ρυμουλκούμενων πυροβόλων, αφού πιστεύεται πως οι Πεζοναύτες θα κληθούν να πολεμήσουν σε μικρούς σχηματισμούς σε διάσπαρτα νησιά.
Περικοπές θα συμβούν ακόμα στις μοίρες των αεροσκαφών ειδικών αποστολών MV-22 Osprey και των μαχητικών F-35B/C. Οι μοίρες των τελευταίων δεν θα μειωθούν, αλλά θα λειτουργούν με 10 αντί 16 μαχητικά. Επιπτώσεις αναμένονται και στην ποσότητα των νέων ελικοπτέρων CH-53K, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα CH-53E.
Στον αντίποδα, το Σώμα Πεζοναυτών ζητά περισσότερα αεροσκάφη KC-130J και διπλασιασμό των drones.
Όπως σημειώνει το «Defense News», οι Πεζοναύτες επιθυμούν να επενδύσουν στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (ΠΕΠ), που θα συνδυάζουν εκτεταμένη εμβέλεια, μεγάλη ακρίβεια και ικανότητα βολής αντιπλοϊκών πυραύλων NSM. Επίσης, υπάρχει ελπίδα για την απόκτηση χερσαίων εκτοξευτών πυραύλων cruise Tomahawk.
Οι αλλαγές θα μειώσουν, τέλος, το ενεργό προσωπικό από 189.000 σε 170.000. Τα τάγματα πεζικού θα μειωθούν επίσης, αλλά σχεδιάζεται να αυξηθεί η αριθμητική δύναμη των ομάδων μάχης.
(Onalert – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το νησί σε σχήμα καρδιάς στην Κροατία προκαλεί παγκόσμια εντύπωση! vid
- Εντολή Β. Κικίλια για έρευνα του ΛΣ μετά το επεισόδιο με Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας
- Ισπανός έσπασε το ρεκόρ για τα ταχύτερα 100 μέτρα προς τα πίσω με…τακούνια, vid
- Σωτήρια επέμβαση του ΕΚΑΒ! 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου
- «Η δεύτερη θέση δεν μας ικανοποιεί» είπε ο Αταμάν στο τηλεφώνημα του Ερντογάν, vid
- “Ιπτάμενη μάγισσα”: Παράξενο αντικείμενο πετάει στη Γαλλία πίσω από διαμέρισμα, vid
- Εξερευνητές ανακαλύπτουν μια γιγάντια “πόρτα” κρυμμένη στα βουνά – ΒΙΝΤΕΟ
- Πατινέζ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πηδώντας σχοινάκι στον πάγο! vid
- Φουτουριστικό αεροσκάφος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξει τεράστιους αερόσακους!
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Κάντε ό,τι λέω για να σταματήσει ο πόλεμος του Ζελένσκι, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
