• Αρχική
  • Άρθρα
  • H Lockheed Martin δεν θα καταφέρει να παραδώσει όσα F-35 πρέπει για το 2020

H Lockheed Martin δεν θα καταφέρει να παραδώσει όσα F-35 πρέπει για το 2020

Το lockdown που επιβλήθηκε στις Η.Π.Α. για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα για την οικονομία των Η.Π.Α. καθώς οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια και η βιομηχανική παραγωγή έχει πέσει στο ελάχιστο.

Πρίν κάποιες μέρες είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα που έχει η γραμμή παραγωγής του F-35 καθώς οι προμηθευτές και οι υποκατασκευαστές δεν τηρούν το χρονοδιάγραμμα παραδόσεών τους ενώ και το ζήτημα των τουρκικών εταιρειών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα και θα χρειαστεί να αποβληθούν από αυτό, περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση. Γι όλα αυτά μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ: https://www.el.gr/war/air-force/makria-apo-emas-provlima-stin-paragog/

Όπως πολλοί ανέμεναν, μέσα σε αυτούς και το λογιστήριο  του Ομοσπονδιακού κράτους των Η.Π.Α., η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι μάλλον δε θα καταφέρει να πιάσει το στόχο να παραδώσει συνολικά 141 F-35 στους πελάτες που έχουν αγοράσει το αεροσκάφος και μάλλον θα πέσει έξω κατά 18-20 αεροσκάφη.

Η εταιρεία εκτός των αργών παραδόσεων από τους υποκατασκευαστές έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι τα μέτρα προστασίας του προσωπικού από τον κορονοϊό δεν επιτρέπουν σε όλο το διαθέσιμο προσωπικό να δουλέψει ταυτόχρονα στη γραμμή παραγωγής. Από τους 2.500 εργαζόμενους στο Wurth του Τέξας, θα εργάζεται κάθε φορά μόνο το ένα τρίτο καθώς η εταιρεία τους έχει χωρίς σε 3 ομάδες για να δουλεύουν εκ περιτροπής. Αυτό κρατά την παραγωγή σε χαμηλότερα επίπεδα από το κανονικό.

Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία ευελπιστεί να μπορέσει να βάλει σταδιακά περισσότερους στην παραγωγή και να καταφέρει να την αυξήσει πάλι κατά το τελευταίο 3μηνο του 2020 έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν πολύ οι παραγγελίες των πελατών για το 2020.