ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Σε γενική ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ καλούν οι Ρώσοι αυτονομιστές: «Απαγορεύεται η φυγή αρρένων 18-55 ετών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα νέος γύρος σφυροκοπήματος.

Σε γενική επιστράτευση καλεί ο ηγέτης του Ντονέτσκ ενώ ο στρατός της Ουκρανίας βομβάρδισε τα χωριά Σακάνκα και Σιροκίν στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) με 16 όλμους διαμετρήματος 122 χιλιοστών, που έχουν απαγορευτεί από τις συμφωνίες του Μινσκ, όπως ανέφερε το Σάββατο (19/02), το γραφείο του αντιπροσώπου της DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός (JCCC).

«Καλώ τους έφεδρους συμπολίτες μου να παρουσιαστούν στα στρατολογικά γραφεία. Σήμερα, υπέγραψα το διάταγμα γενικής κινητοποίησης», τόνισε ο Ντένις Πουσίλιν σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

Στα πλαίσια της γενικής επιστράτευσης οι αυτονομιστές απαγορεύουν την φυγή σε άνδρες ηλικίας 18-55 ετών.

Η αναγγελία αυτή του κ. Πουσίλιν καταγράφεται ενώ οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) διαπίστωσαν «θεαματική αύξηση» της βίας κατά μήκος της γραμμής του μετώπου των φιλορώσων αυτονομιστών και των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Οι αρχές της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντανιέτσκ ανέφεραν ακόμη σήμερα πως βολές του πυροβολικού του κυβερνητικού στρατού της Ουκρανίας προκάλεσαν ζημιές σε σταθμό ύδρευσης στην περιφέρεια, στη Βασίλιεβκα, ο οποίος εξυπηρετεί περιοχές και στις δύο πλευρές της γραμμής οροθεσίας, ενώ βαρύ πυροβολικό έπληξε χωριά.

Η ηλεκτροδότηση σε μέρος της περιοχής επίσης διακόπηκε.

Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στις «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ έχει επιδεινωθεί ραγδαία από προχθές Πέμπτη το πρωί, με σφοδρά πυρά πυροβόλων και ολμοβόλων. Οι αρχές στο Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν πως απομακρύνουν τους αμάχους.

Από την πλευρά του ουκρανικού στρατού ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν 12 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα το πρωί και άλλες 66 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Κατά τον Πουσίλιν, το Ντονέτσκ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την επίθεση της Ουκρανίας, σε κάθε περίπτωση.

«Η αστυνομία του λαού, το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το υπουργείο Εσωτερικών, οι υπηρεσίες επειγόντων, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την Ουκρανία. Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την επίθεση του Κιέβου.

Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ο στρατός μας απέτρεψε δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις από τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας, τις τελευταίες ημέρες.

Μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από την Ουκρανία στα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, ο στρατός μας έχει αποτρέψει δεκάδες απόπειρες τρομοοκρατικών επιθέσεων από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις».

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί