Τυχαίο; Μετά την απόκτηση των Rafale; CNN: Οι ΗΠΑ ίσως εγκρίνουν το αίτημα της Τουρκίας για αγορά μαχητικών F-16

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να εγκρίνουν το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την ενίσχυση των συμμάχων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, μεταδίδει το CNN-Turk, επικαλούμενο αμερικανικές πηγές.


Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συναντήσεις τόσο στην Άγκυρα όσο και την Ουάσιγκτον, αναφέρει το μέσο, προσθέτοντας πως το αίτημα της Τουρκίας για αγορά 40 μαχητικών F-16 και 80 κιτ αναβάθμισης ενδέχεται να γίνει δεκτό.

Ο λόγος μίας πιθανής έγκρισης είναι να εξοπλίσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ενάντια στην αυξανόμενη απειλή στη Μαύρη Θάλασσα.

Σημειώνεται πως πριν λίγους μήνες, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια, με σκοπό να πείσει τη Γερουσία για την πώληση F-16 στην Άγκυρα.


Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ «πάγωσαν» το 2019 την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Μόσχας για την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να διαρρεύσουν στρατιωτικά απόρρητα δεδομένα στη Ρωσία.


Τον Οκτώβριο, ο Ερντογάν είχε κάνει γνωστό ότι οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση F-16, ως αντάλλαγμα για την επένδυση της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί