Τουρκοκρατία! Οι Ρώσοι δείχνουν ΧΑΡΤΗ και προειδοποιούν την Άγκυρα – Το πλεονέκτημα για τον Ελληνικό Στρατό

Η Συρία και ο πιθανός πόλεμος με την Ελλάδα…

Το 2018 ο Τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση κατά του Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας το οποίο και κατέλαβε σχετικά εύκολα με πολύ λίγες απώλειες σε μέσα και προσωπικό αφού χρησιμοποίησε κυρίως τους Σύριους αντάρτες και με πλήρη υποστήριξη αρμάτων πυροβολικού και από τα UCAV των Τούρκων, επικράτησαν εύκολα των Κούρδων που δεν ζήτησαν την βοήθεια της Δαμασκού.

Κάτι ανάλογο έγινε και στην επιχείρηση των Τούρκων το περασμένο φθινόπωρο κατά της Rojava, δηλαδή των περιοχών της βόρειας Συρίας που ήλεγχαν οι Κούρδοι. Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την περιοχή και οι Τούρκοι με τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους επιτέθηκαν στην περιοχή. Παρά την καθολική τους υπεροχή σε άνδρες και μέσα η προέλασή τους δε θα λέγαμε ότι ήταν ικανοποιητική ως προς το χρόνο.

Οι Κούρδοι προέβαλαν αντίσταση με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν ώσπου αναγκάστηκαν να έρθουν σε συνεννόηση με τη Δαμασκό οπότε οι δυνάμεις του Άσσαντ, πλήρεις πυροβολικού και αεροπορικής υποστήριξης αφού βρίσκονται εντός του νόμιμου εδάφους τους, ανέκοψαν την τουρκική προέλαση προς τον Ευφράτη και τις πετρελαιοπηγές του κόβοντας τα όνειρα του νεο-Σουλτάνου να βγάλει χρήματα από αυτές και να κερδίσει χρόνο στην οικονομία.

Όταν αργότερα έγινε φανερό ότι ο Συριακός στρατός θα προελάσει στην Ιντλίμπ και οι αντάρτες δε θα είναι ικανοί να τον σταματήσουν, άρχισαν αν εμπλέκουν ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις μέχρι που αναγκαστικά μονάδες του Τουρκικού Στρατού ενεπλάκησαν σε αγώνα κατά των συριακών δυνάμεων σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης, χωρίς αεροπορική υποστήριξη οπότε και οι Τουρκικές δυνάμεις υπέστησαν πολλές απώλειες και φάνηκαν οι αδυναμίες του πολυδιαφημισμένου Τουρκικού στρατού.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι μετέφεραν μονάδες τους από παντού με αποτέλεσμα το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού στην Ιντλίμπ να φτάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις 29.000 προσωπικό δηλαδή ένα ολόκληρο Σώμα Στρατού με όλο τον ανάλογο εξοπλισμό. Αρκεί να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο πλέον ο αριθμός του προσωπικού, μετά τη μείωση της θητείας, έχει πέσει σε 17.000 άνδρες.

Το υλικό που μεταφέρθηκε όμως στηω Συρία ήταν πολύ περισσότερο αφού πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα δόθηκαν να επιχειρηθούν από τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι υπέστησαν και τις περισσότερες απώλειες σε άνδρες και υλικό. Σε πολλές επιχειρήσεις αντεπίθεσης τα οχήματά τους καταστράφηκαν όλα ένα προς ένα, όλα τουρκικά.

Οι Ρώσοι έβγαλαν χάρτη, ο οποίος δείχνει την πραγματικότητα. Δείχνει με κεραμιδί χρώμα τις περιοχές που έχει απελευθερώσει ο στρατός του Άσαντ και με πράσινο αυτές που κρατάνε ακόμη οι τζιχαντιστές με την βοήθεια της Τουρκίας. Το άκρως ενδιαφέρον όμως είναι τα τουρκικά στρατιωτικά σημεία που βρίσκονται διασπαρμένα σχεδόν παντού γύρω από την Ιντλίμπ. Συνολικά φαίνονται 60 σημεία τουρκικά στρατιωτικά σημεία παρατήρησης με τα 11 πλέον να βρίσκονται στην επικράτεια του συριακού στρατού. Πρόκειται για περιοχή 6.097 τ.χ.

Αν αυτό δεν είναι τουρκοκρατία τότε τι είναι; Με τον χάρτη οι Ρώσοι θέλουν προφανώς να προειδοποιήσουν την Τουρκία πως γνωρίζουν τι πράττει αυτή την στιγμή στην Συρία, παραπέμποντας στην πρόσφατη φονική επίθεση που κόστισε την ζωή σε πάνω από 100 τούρκους στρατιώτες.

Αυτό που ενδιαφέρει, άμεσα, την Ελλάδα, είναι πως ο Τουρκικός στρατός βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι δυνάμεις του αυτές απαιτούν λεφτά αφού βρίσκονται εκτός των στρατοπεδιών τους και η διοικητική μέριμνα που απαιτείται έχει αυξηθεί. Να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι άνδρες που είναι παραταγμένοι στη Συρία έχουν μεταφερθεί εκεί από αλλού.

Αυτό καλό είναι να μείνει στο πίσω μέρος του μυαλού όσων θεωρούν ότι σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία, αυτοί θα παρατάξουν εκατομμύρια στρατού απέναντί μας. Τα μέτωπά τους είναι πολλά και κάποια από αυτά και μεγάλα. Αν εμείς παρατάξουμε μαζικά τις δυνάμεις μας, αυτές θα είναι όλες απέναντί τους ενώ αυτοί πρέπει να κρατάνε πολλές αλλού, όπως στη Συρία τώρα. Αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι ιθύνοντες και γι αυτό προσπαθούν πάντα να ισορροπούν με εμάς σε ένα τεντωμένο σχοινί που κοντεύει να σπάσει.

ΦΩΤΟ social media

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί