Τουρκικοί βομβαρδισμοί με drones στη Λιβύη (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά τις απώλειες που έχουν υποστεί τα τουρκικά UAV και UCAV στη Λιβύη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ και οι οποίες θα συνεχίσουν να υφίστανται(να δούμε πως θα αναπληρώνονται σε λίγο που η Τουρκία δε θα έχει χρήματα στο εσωτερικό για παραγωγή) , η χρησιμοποίηση αυτών παραμένει καθώς δεν υπάρχει εγγύς αεροπορική υποστήριξη για τις δυνάμεις του GNA ενώ ο LNA διαθέτει ένα στόλο, έστω και μικρό, επιχειρησιακών μαχητικών και βομβαρδιστικών.

Ο GNA  βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι βομβαρδισμοί στην Τρίπολη συνεχίζονται, οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό που πλέον δεν ανανεώνεται, αυξάνονται, χάνεται συνεχώς έδαφος και η υλική υποστήριξη της Τουρκίας σε λίγο θα εκλείψει λόγο του εμπάργκο. Για τους λόγους αυτούς οι Τούρκοι εμπλέκονται ακόμα πιο ενεργά.

Είδαμε προσπάθεια, αποτυχημένη, τουρκικής φρεγάτας που πλέει ανοικτά των ακτών της Λιβύης να καταρρίψει αεροσκάφη του LNA όπως διαβάσατε εδώ: https://www.el.gr/war/tha-pnigoyn-sto-aigaio-mega-fiasko/

και τώρα έχουν μεταβεί στην προσπάθειά τους να λιμοκτονήσουν τμήμα του πληθυσμού αφού βομβάρδισαν με τα UAV φάλαγγα νταλικών που μετέφερε τρόφιμα προς περιοχές ελεγχόμενες από τον LNA.

Τέτοιες κινήσεις δίνουν το ελεύθερο στο Χαφτάρ να αναφλέξει τα διάφορα μέτωπα και αργά αλλά σταθερά να καταλαμβάνει περισσότερο έδαφος και να βομβαρδίζει ότι κινείται χωρίς καμία διάθεση να διατηρήσει την εκεχειρία όπως η ανατίναξη αποθήκης πυρομαχικών στα περίχωρα της Τρίπολης μετά από επιτυχή προσβολή της από το πυροβολικό.

Μπορούμε να πούμε ότι πρακτικά δεν υπάρχει εκεχειρία και κανένας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή δε θα κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τη Λιβύη όπως έκανε η Γερμανία τον Ιανουάριο αφού η Ευρώπη βυθίζεται σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση λόγο του κορονοϊού.