• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τορπίλες Black shark: Οι Ιταλικοί καρχαρίες για το Πολεμικό Ναυτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τορπίλες Black shark: Οι Ιταλικοί καρχαρίες για το Πολεμικό Ναυτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιταλική εταιρεία Leonardo Defense Systems έχει αναπτύξει τη δική της πρόταση στον τομέα των τορπιλών βαρέως τύπου για το Ιταλικό ναυτικό πρωτίστως και για εξαγωγική χρήση.

Η τορπίλη διαμέτρου 533 χιλ, το στάνταρ ΝΑΤΟϊκό διαμέτρημα, μήκους 6,3 μέτρων και βάρους 1,5 τόνου είναι ικανή να φτάσει στόχο σε μέγιστη απόσταση 27 ναυτικών μιλίων(50 χλμ) με ταχύτητα 50 κόμβων, καθιστώντας την εξαιρετικά φονική.

Το σύστημα πρόωσής της αποτελείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα χωρίς ψήκτρες(Brushless motor) τροφοδοτούμενο από ένα συγκρότημα μπαταριών από οξείδιο αργύρου-αργιλίου, με δυνατότητα επαναφόρτισης και όλο το σύστημα ηλεκτροκίνησης παράγει εξαιρετικά χαμηλό ηχητικό ίχνος πράγμα που καθιστά την τορπίλη πρακτικά αόρατη μέχρι να είναι αργά για το στόχο. Με τη χρήση οπτικών ινών, αντί των κλασσικών χάλκινων καλωδίων για το σύστημα λήψης και μεταφοράς δεδομένων της τορπίλης, καθίσταται πιο ανθεκτικό το σύστημα στα αντίμετρα και έχει βελτιωμένη καθοδήγηση.

Τέλος η πολεμική κεφαλή της τορπίλης είναι υψηλής εκρηκτικότητας με βάση το πρότυπο STANAG 4439. Οι Ιταλοί έχουν πετύχει η τορπίλη να είναι συμβατή με τα υποβρύχια κλάσης 212, 214(όπως του Πολεμικού Ναυτικού) και τα scorpenne.

ΦΩΤΟ naval-technology.com