• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τον επόμενο χρόνο οι δοκιμές στις νέες τουρκικές βαρέες τορπίλες

Τον επόμενο χρόνο οι δοκιμές στις νέες τουρκικές βαρέες τορπίλες

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να τρέχουν διάφορα προγράμματα της αμυντικής τους βιομηχανίας με ένα από αυτά, το πρόγραμμα εγχώριων βαρέων τορπιλών, να οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.


Η ονομασία της νέας τουρκικής τορπίλης η οποία προορίζεται για να εξοπλίζει τα μελλοντικά υποβρύχια του Τουρκικού Ναυτικού αλλά και για την αντικατάσταση παλαιότερων τορπιλών που διαθέτει, είναι AKYA και κατασκευάζεται από τη Roketsan. Η νέα τορπίλη έχει, κατά την κατασκευάστρια εταιρεία, εμβέλεια μεγαλύτερη των 50 χλμ. και αναπτύσσει ταχύτητα της τάξης των 45 κόμβων προς το στόχο.


Οι πρώτες τορπίλες του τύπου θα παραδοθούν στο Τουρκικό Ναυτικό εντός του Δεκεμβρίου και οι πρώτες δοκιμές του όπλου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 χωρίς να καθορίζεται ο μήνας. Το Τουρκικό Ναυτικό θα παράσχει τα μέσα για τις δοκιμές δηλαδή, τα σκάφη στα οποία είναι πιστοποιημένες οι τορπίλες για βολή από κατάλληλους εκτοξευτές.


Σε περίπτωση που οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς, το Τουρκικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε παραγγελία περισσότερων για πλήρη εξοπλισμό του στόλου του. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία πρακτικά έχει κατασκευάσει μία τορπίλη που ομοιάζει στις γερμανικές DM και με αυτές θα οπλιστεί τις επόμενες δεκαετίες.
Σε αντίθεση, η Ελλάδα ακόμα υπογράφει, από το μακρινό 2006, την αγορά νέων βαρέων τορπιλών για τα σύγχρονα υποβρύχια U-214, 4 εκ των οποίων διαθέτει ενώ η αμυντική της βιομηχανία δεν έχει να παρουσιάσει αντίστοιχο.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.