“Με αυτές τις ένοπλες ενέργειες οι Χούθι φέρουν την υπερβολικά σοβαρή ευθύνη για την κλιμάκωση στην περιοχή”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα, σε σημερινή του ανακοίνωση ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, υπουργός Εξωτερικών της Δανίας –χώρας προέλευσης του κολοσσού θαλασσίων μεταφορών Maersk– ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα κατά των Χούθι στην Υεμένη.
Την περασμένη εβδομάδα η Δανία συντάχθηκε με αμερικανική ανακοίνωση που προειδοποιούσε τους Χούθι να αναστείλουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
“Θα είναι τεράστιος ο λογαριασμός αν οι Χούθι επιτύχουν να απομακρύνουν τη διεθνή ναυσιπλοΐα από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ. Το 12% όλων των μη στρατιωτικών πλοίων διαπλέουν ακριβώς αυτά τα στενά”, είπε ο Ράσμουσεν.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Maersk είχε ανακοινώσει ότι αλλάζει την πορεία όλων των πλοίων της με εμπορευματοκιβώτια από τα δρομολόγια της Ερυθράς Θάλασσας γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Αφρικής για το προσεχές μέλλον προειδοποιώντας τους πελάτες της να προετοιμαστούν για σημαντική αναστάτωση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους»
- Eurovision 2026: Με Μπέτυ Μαγγίρα και Κλαυδία θα αποκαλυφθούν οι 28 φιναλίστ – Δείτε πότε
- Τα λόγια του Τραμπ για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν – Η ατάκα για τους Τόμαχοκ, vid
- Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας









