Το μυστήριο με τα δύο τουρκικά υποβρύχια που «χάθηκαν» ανοικτά της Λιβύης! Διάψευση της Τουρκίας με…αστερίσκους

Ένα πραγματικό μυστήριο με τουρκική στρατιωτική εμπλοκή έρχεται στο φως τις τελευταίες ώρες.

Αραβόφωνα ΜΜΕ της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ των οποίων και η αραβόφωνη έκδοση του “Russia Today” αποκάλυψαν ένα άκρως περίεργο συμβάν, του οποίου ωστόσο η εγκυρότητα παραμένει άγνωστη.

Έτσι όπως μετέδωσαν αρκετά αραβόφωνα ΜΜΕ ένα θρίλερ με…στρατιωτικές διαστάσεις εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες ανοικτά της Λιβύης.

Πρόκειται για δύο υποβρύχια κλάσης 209 που η Τουρκία έχασε, σύμφωνα πάντα με τα αραβόφωνα ΜΜΕ, ανοικτά των ακτών της Λιβύης στις 8 Ιουνίου.

Στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως τα δύο υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού δέχθηκαν παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίαw τους και ως εκ τούτου «νέκρωσαν».

Η Τουρκία μάλιστα φέρεται να απέκρυψε το συγκεκριμένο γεγονός, σε ένα άγνωστο επεισόδιο που ενδεχομένως να εμπλέκει εχθρικές προς την Τουρκία δυνάμεις.

Η…ημι-επίσημη τουρκική διάψευση

Η τουρκική διάψευση δεν ήρθε ακριβώς από επίσημα στρατιωτικά ή πολιτική χείλη, αλλά από το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων «Ανατολή / Anadolu).

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο έκανε λόγο για «αδιάφορα αραβικά ΜΜΕ» τα οποία μετέδωσαν μία είδηση λαμβάνοντας πληροφόρηση από «μία αυτοαποκαλούμενη στρατιωτική πηγή με έδρα τις Μπαχάμες, η οποία με τη σειρά της ανήρτησε tweet σχετικά με τα δύο “χαμένα” υποβρύχια».

Το εν λόγω τουρκικό πρακτορείο μάλιστα συνέχισε, «φωτογραφίζοντας» για την είδηση με τα υποβρύχια χώρες εχθρικές προς την Τουρκία:

«Τα αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης «χρηματοδοτούμενα από χώρες σε πολιτική διαμάχη με την Τουρκία, απολάμβαναν μεγάλη αλληλεπίδραση όταν δημοσίευαν τα “κοινά” νέα. Λογαριασμοί από τη Σ.Αραβία, τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Λιβύη είναι γνωστοί για την εχθρική στάση τους προς την τουρκική ηγεσία και τον λαό της»

Το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων επέκρινε την αιγυπτιακή εφημερίδα “Al-Youm Al-Sabe”, λέγοντας ότι «δημοσίευσε τις ειδήσεις χωρίς επαλήθευση ή αναφορά σε πηγές».

Το μυστήριο ωστόσο παραμένει παρά το ότι το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ξεκάθαρα πως «δεν γίνεται επί τρεις βδομάδες η Τουρκία να έχει χάσει υποβρύχια και να μην το ανακοινώνει».

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί