Το Moskva επιστρέφει στην ενεργό δράση στα μέσα Μαΐου (BINTEO)

Το ρωσικό καταδρομικό, ναυαρχίδα  του Στόλου Της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μέχρι τις 9 Μαΐου, μετά την αναβάθμιση στην οποία υποβλήθηκε από το 2018 στα συστήματά του. Το ρωσικό καταδρομικό είχε υποστεί έναν ολικό εκσυγχρονισμό τη δεκαετία του 90 ( η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το βρήκε στα ναυπηγεία και τα […]

Το ρωσικό καταδρομικό, ναυαρχίδα  του Στόλου Της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μέχρι τις 9 Μαΐου, μετά την αναβάθμιση στην οποία υποβλήθηκε από το 2018 στα συστήματά του.

Το ρωσικό καταδρομικό είχε υποστεί έναν ολικό εκσυγχρονισμό τη δεκαετία του 90 ( η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το βρήκε στα ναυπηγεία και τα χρέη προκάλεσαν καθυστέρηση κατά 8 χρόνια στην ολοκλήρωσή της αναβάθμισης) με έναν μερικό δεύτερο να ακολουθεί το 2018 και να ολοκληρώνεται τώρα.

Το πλοίο μετά τον εκσυγχρονισμό του, θα αναλάβει πάλι τα καθήκοντά του ως ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης θάλασσας καθώς και του μόνιμου αποσπάσματος του Ρωσικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πλοίο διαθέτει πλέον τον εξής οπλισμό:

·         16 αντιπλοϊκούς πυραύλους  P-1000 Vulcan

·         S-300 Fort

·         Osa-M εκτοξευτές

·         πυροβόλα ΑΚ-630 των 30χιλ ως CIWS

·         πυροβόλο ΑΚ 130 των 130χιλ. ως κύριο αυτόματο πυροβόλο μάχης

·         ένα ζεύγος των 5 τορπιλοσωλήνων έκαστο των 533χιλ. για εκτόξευση τορπιλών

·         δύο ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές

·         1 ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί