Το «μεγαλύτερο πακέτο» αμυντικής ενίσχυσης στο Κίεβο ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας παρουσίασε την Δευτέρα την περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη της χώρας του προς την Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας την προμήθεια 14 αρμάτων μάχης Challenger 2 και καθορίζοντας ορισμένες άλλες λεπτομέρειες.

=

«Σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω το πιο σημαντικό πακέτο πολεμικής ισχύος μέχρι σήμερα για την επιτάχυνση της ουκρανικής επιτυχίας κατά της Ρωσίας. Αυτό περιλαμβάνει μια μοίρα αρμάτων μάχης Challenger 2 με τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής και επισκευής», δήλωσε ο Γουάλας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον Γουάλας, το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία περιλαμβάνει ακόμα οκτώ αυτοκινούμενα πυροβόλα AS90, 100 τεμάχια τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του FV430 Bulldog APC, ένα πακέτο αποναρκοθέτησης 28 εκατομμυρίων λιρών, δεκάδες UAV, 100.000 βλήματα πυροβολικού, εκατοντάδες «προηγμένους πυραύλους», συμπεριλαμβανομένου του Starstreak, καθώς και ανταλλακτικά για εκατοντάδες ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η Βρετανία θα μεταφέρει ένα μέρος των αρμάτων μάχης και των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τα αποθέματά της και ένα μέρος θα αγοραστεί.

«Το σημερινό πακέτο είναι μια μεγάλη αύξηση των ουκρανικών δυνατοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να περάσουν από τη φάση “επιβίωσης” στην “εκδίωξη των Ρώσων από την ουκρανική γη», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, προτρέποντας παράλληλα τη Γερμανία να στείλει στο Κίεβο τεθωρακισμένα Leopard.

protothema/pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί