Το τέλος του…”Terminator” παρουσία Σβαρτζενέγκερ! Ρομπότ έπεσαν μόνα τους σε χυτήριο χάλυβα! Vid

Η εταιρεία ρομποτικής Figure AI απέσυρε πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των ανθρωποειδών ρομπότ Figure 02 (F.02) στέλνοντάς τα να πηδήξουν αυτόνομα μέσα σε χυτήριο λιωμένου χάλυβα 75 τόνων, σε ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα το θρυλικό τέλος της ταινίας Terminator 2!

Η ιδέα πράγματι προήλθε από τον ίδιο τον Arnold Schwarzenegger!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Figure, Brett Adcock, ζήτησε ιδέες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πώς να αποσύρουν τα παλαιότερα ρομπότ. Ο διάσημος ηθοποιός απάντησε απλά: “Λιώστε τα” (Melt them). Μάλιστα, ο ίδιος ο Schwarzenegger συνεργάστηκε με την εταιρεία και παρακολούθησε τη διαδικασία.

Πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, η κίνηση αυτή είχε σοβαρό πρακτικό σκοπό σύμφωνα με την εταιρεία η οποία έπρεπε να καταστρέψει τα ρομπότ για να αποτρέψει τη διαρροή της τεχνολογίας της και την αντίστροφη μηχανική από ανταγωνιστές.

Η αποσυναρμολόγηση κάθε ρομπότ με το χέρι θα καθυστερούσε τους μηχανικούς από την ανάπτυξη των επόμενων μοντέλων (όπως τα F.03 και F.04).

Η Figure δυσκολεύτηκε να βρει χυτήριο στις ΗΠΑ ή το Μεξικό που θα δεχόταν να ρίξει ρομπότ με μπαταρίες ιόντων λιθίου σε φούρνο, λόγω των κινδύνων έκρηξης. Τελικά, ένα χυτήριο στην Imatra της Φινλανδίας δέχτηκε να ολοκληρώσει το εγχείρημα.

Οι μηχανικοί εκπαίδευσαν τα ρομπότ μέσω εξομοιώσεων AI και δεδομένων από κασκαντέρ ώστε να εκτελέσουν το τελευταίο τους άλμα εντελώς αυτόνομα.

Παρά τα ακραία ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη θερμότητα που έθεσαν εκτός λειτουργίας τις κάμερες της παραγωγής, τα συστήματα AI των ρομπότ λειτούργησαν άψογα μέχρι την τελευταία στιγμή.


Ο λιωμένος χάλυβας επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία τον μετέτρεψε σε συλλεκτικά αναμνηστικά κομμάτια περιορισμένης έκδοσης αξίας 500 δολαρίων, επιτρέποντας στους θαυμαστές της τεχνολογίας να αποκτήσουν ένα κομμάτι από την ιστορία των F.02

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί