• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Kuznetsov θα μπει σε διαδικασία δοκιμών ανοιχτής θαλάσσης το φθινόπωρο του 2022

Το Kuznetsov θα μπει σε διαδικασία δοκιμών ανοιχτής θαλάσσης το φθινόπωρο του 2022

Το αεροπλανοφόρο Kuznetsov της ομώνυμης κλάσης, έχει μπεί στο ναυπηγείο για επισκευές και αναβαθμίσεις μετά από τις επιχειρήσεις στη Συρία το 2017. Κατά την παραμονή του στο ναυπηγείο, το πλοίο θα υποστεί εκτεταμένη συντήρηση στο σκάφος και τα συστήματά του ενώ κάποια από αυτά θα αναβαθμιστούν. Τα συστήματα που θα αναβαθμιστούν είναι τα μηχανικά μέρη του συστήματος πρόωσης του πλοίου, νέες αντλίες, καινούρια συστήματα διαχείρισης αεροπλοϊας, συστήματα ελέγχου και θα εγκατασταθεί και το νέο σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής προστασίας Pantsir-M.

Τα ναυπηγεία Zvyozdochka έχουν ανακοινώσει συμβόλαιο για την ανάληψη της βαφής του αεροπλανοφόρου ύψους 250 εκ. ρουβλιών ήτοι, 3.402.000 ευρώ περίπου με το χρονοδιάγραμμα να θέλει τη βαφή στο σκάφος να έχει ολοκληρωθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2022 οπότε το πλοίο θα μπει στη διαδικασία των δοκιμών.

Η παρουσία του αεροπλανοφόρου στα ναυπηγεία στο Μουρμάνσκ έχει συνοδευτεί από συνολικά δύο ατυχήματα με το πρώτο να λαμβάνει χώρα στις 30 Οκτωβρίου 2018 όταν το πλοίο εξερχόμενο της δεξαμενής, αυτή άρχισε να βυθίζεται με αποτέλεσμα ένας γερανός της δεξαμενής να πέσει στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου και να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Το δεύτερο ατύχημα ήταν πρόσφατα, στις 12 Δεκεμβρίου 2019 όταν φωτιά ξέσπασε στο αεροπλανοφόρο και 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης.