Νωρίτερα, άλλος Παλαιστίνιος αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να μεσολαβήσει για να βρεθεί μια διέξοδος.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν το απόγευμα ότι η απελευθέρωση των ομήρων θα καθυστερήσει, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι δεν τηρεί τη συμφωνία. Η οργάνωση ζητά να επιτραπεί η είσοδος φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και να τηρηθούν τα «κριτήρια επιλογής» για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων, προκειμένου να παραδώσει τους ομήρους στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι από χθες έχουν περάσει στη Γάζα συνολικά 340 φορτηγά, 65 εκ των οποίων έφτασαν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, υποστηρίζοντας ότι είναι λιγότερα και από τα μισά από εκείνα που συμφώνησε το Ισραήλ.
Το Ισραήλ από την πλευρά του επιβεβαίωσε την καθυστέρηση σημειώνοντας ότι επρόκειτο να απελευθερωθούν σήμερα 14 όμηροι και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV ότι οι ένοπλες δυνάμεις τηρούν πλήρως την εκεχειρία.
Ωστόσο ο Οσάμα Χαμντάν, ο εκπρόσωπος της Χαμάς στον Λίβανο, είπε στο λιβανέζικο κανάλι Al Mayadeen ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε παραβιάσεις της εκεχειρίας που διέπραξε το Ισραήλ «που συνδέονται με τη βοήθεια (σ.σ. την είσοδο των φορτηγών στη Γάζα) και στους πυροβολισμούς και την αύξηση του απολογισμού των νεκρών», υποστηρίζοντας ότι «κάποιες από (αυτές τις παραβιάσεις) συνέβησαν χθες και επαναλήφθηκαν σήμερα».
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τη ΔΕΕΣ σχετικά με την καθυστέρηση.
(ΑΠΕ-MPE / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Κεραμέως – Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ προσέλευσης με 2.500 προεγγραφές στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ
- Το ΝΑΤΟ θα στείλει «ανατολική φρουρά» στην Αν. Ευρώπη – Πιο κοντά στον πόλεμο παρά στην ειρήνη
- Έχουν ανασταλεί οι άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
- Παλαιστινιακό: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών
- Επίσκεψη Μητσοτάκη στον σταθμό του μετρό Σύνταγμα εν όψει της 24ωρης λειτουργίας
- Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Οινόφυτα Βοιωτίας – Στη μάχη και ελικόπτερο
- Ο Ρούμπιο πάει… Ισραήλ εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή
- Ο κυβερνήτης της Γιούτα επιβεβαίωσε τη σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
- 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίου
- Τραμπ για Πούτιν: Έχω καλές σχέσεις μαζί του, αλλά η υπομονή μου εξαντλείται, video
Κύρια Θέματα

















