• Αρχική
  • Άρθρα
  • To European Security & Defence αποθεώνει την Ελληνική ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΒΙΝΤΕΟ)

To European Security & Defence αποθεώνει την Ελληνική ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΒΙΝΤΕΟ)

H Eλληνική Εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα THEON SENSORS έχει αναζωπυρώσει την παγκόσμια αγορά συσκευών νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης τα τελευταία χρόνια, θέτοντας νέα πρότυπα και πρωτοστατώντας στον κόσμο. Ενώ η εταιρεία ξεκίνησε με λίγους ανθρώπους το 1997, εξυπηρετώντας μόνο την ελληνική αγορά, η THEON SENSORS είναι σήμερα μια κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη με περισσότερα από 100.000 συστήματα σε επιχειρήσεις ή σε σύμβαση σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το άρθρο στην ιστοσελίδα της Εuropean Security and Defence κάνει λόγο για την ανοδική πορεία της THEON SENSORS, που εκτός από τους μεγαλύτερους στρατούς της Ευρώπης προμηθεύει με όργανα νυχτερινής όρασης και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Η ΤHEON SENSORS έχει καιρό υιοθετήσει μια εξωστρεφή επιχειρηματική προοπτική με την πρώτη ανάθεση διεθνούς συμβολαίου το 2004 για την προμήθεια οπτικών νυχτερινών αισθητήρων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας. Ακολούθησαν πρόσθετα συμβόλαια εξαγωγής,το 2010 η THEON SENSORS, κέρδισε τους παγκόσμιους ανταγωνιστές της με την πρωτία στο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης στις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό το συμβόλαιο ήταν πράγματι ένα σημείο καμπής για την εταιρεία, όπου αναγνωρίστηκε η εξαιρετική ποιότητα και απόδοσητου συστήματος, καθώς και η εξαιρετική υποστήριξη των πελατών, ο Σουηδικός Στρατός υπέβαλε παραγγελίες σχεδόν 15.000 συστημάτων πολύ περισσότερο από ό, τι αρχικά είχε σχεδιάσει.Η μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η THEON SENSORS επέκτεινε την παγκόσμια εμβέλεια μέσω της ίδρυσης δύο θυγατρικών ενώ εισήγαγε συνεργασίες συμπαραγωγής σε διάφορες ασιατικές χώρες.

To 2013, η THEON SENSORS παρουσίασε τη διοφθαλμική νυχτερινή διόπτρα NYX ως απάντηση στην φαινομενική παγκόσμια τάση πολλών χρηστών να αλλάζουν από μονοφθαλμικά ή διφθαλμικά σε διοφθαλμικά συστήματα. Μετά από μια σειρά μικρότερων συμβολαίων, η THEON SENSORS συνέχισε την επιτυχία της με δύο πρωτοποριακές συμβάσεις για το NYX για τον γερμανικό στρατό και τις γερμανικές ειδικές δυνάμεις ΚSK.

Σε συνεργασία με το KSK, το NYX υποβλήθηκε σε περίοδο δοκιμής αποδοχής 18 μηνών κατά τη διάρκεια της οποίας το σύστημα δοκιμάστηκε σε αρτικό κλήμα, έρημο και ζούγκλα, με αποτέλεσμα διάφορες αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις του γυαλιού. Το αποτέλεσμα αυτής της «όσμωσης» μεταξύ του «ελληνικού ταλέντου & επιχειρηματικότητας» και του «γερμανικού βιομηχανικού DNA» ήταν το ολοκαίνουργιο αναβαθμισμένο NYX που παρέχει εξαιρετική οπτική απόδοση σε χαμηλό βάρος, αλλά χωρίς να διακυβεύεται η ευρωστία του συστήματος ή η εργονομία.

Το «νέο NYX» συνέχισε τη διεθνή επιτυχία του με συμβόλαια στην Πολωνία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και την Αυστρία, ενώ ο συνεργάτης της THEON SENSORS SAFRAN-Vectronix έλαβε το συμβόλαιο από τον Ελβετικό Στρατό για την προμήθεια 8.385 συστημάτων νυχτερινής όρασης NYX, τα οποία θα συναρμολογηθούν τοπικά. από την SAFRAN-Vectronix από το 2020. Προς υποστήριξη των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της, η THEON SENSORS ίδρυσε επίσης τη γερμανική θυγατρική της «Theon Deutschland» την άνοιξη του 2019, στην οποία ανατέθηκε το πρώτο της συμβόλαιο για την προμήθεια κλιπ νυχτερινής όρασης για συστήματα στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους!
Παράλληλα με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της με το διοφθαλμικό νυχτερινό σύστημα NYX, η THEON SENSORS υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας το 2016 με τον διάσημο κατασκευαστή συστημάτων HARRIS στις ΗΠΑ, η οποία αποκτήθηκε πρόσφατα από την Elbit Systems of America (ESA). Αυτή η συμφωνία παρέχει στην HARRIS / ESA τα δικαιώματα για την αγορά και την τοπική συναρμολόγηση του διοφθαλμικού συστήματος νυχτερινής όρασης NYX για την αγορά των ΗΠΑ με την ονομασία F5032.

Το καλοκαίρι του 2019, η Harris / ESA υπερίσχυσε με το νέο F5032 σε όλους τους ανταγωνιστές, κερδίζοντας ένα 5ετές συμβόλαιο IDIQ για τουλάχιστον 14.000 συστήματα για το αμερικανικό ναυτικό σώμα. Άρα το F5032 και συνεπώς έμμεσα το NYX δηλαδή το ελληνικής σχεδιάσεις και παραγωγής διοφαλμικό σύστημα νυχτερινής όρασης έχει κερδίσει και την Αμερικάνικη αγόρα αποδεικνύοντας την ποιότητα του ελληνικού σχέδιασμου.


Τον Μάρτιο του 2020, η THEON SENSORS άνοιξε τη νέα θυγατρική της στις ΗΠΑ επεκτείνοντας περαιτέρω την παγκόσμια εμβέλεια της.
Η ιστορία της THEON SENSORS μπορεί πράγματι να περιγραφεί ως ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα όπως αναφέρει η Εuropean Defence and Security με ένα επίμονο όραμα για τη δημιουργία ισχυρών διεθνών συνεργασιών. Ως εκ τούτου, η THEON SENSORS είναι στο δρόμο για να γίνει ένας πραγματικός πρωταθλητής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
Νά λοιπόν που για ακόμη μιά φορά τα ελληνικά μυαλά και χέρια είναι ικάνα όχι απλά να κατασκευάσουν κάτι απλό και μέτριο αλλά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο πολλών χωρών και να έχει την πρωτιά. Πόσα τουρκικά συστήματα χαίρουν τέτοιας εμπιστοσύνης;.Κάλα θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση να εμπιστευθεί τα ελληνικά χέρια διότι έχουμε εταιρίες που μπόρουν να εξοπλίσουν τον έλληνα στρατιώτη με συγχρόνα μέσα όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα “Plate Carrier”, διόπτρες, νέου τύπου κράνος κτλ κτλ.

PanaGoS1337

Πηγή.euro-sd.com