Το αμερικανικό ναυτικό θα αποσύρει τα 4 πρώτα LCS (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Αμερικανικό Ναυτικό σχεδιάζει να αποσύρει τελικά εντός του 2021 τα τέσσερα αρχικά σκάφη LCS(Littoral Combat Ships)  2  από κάθε μία από τις δύο κλάσεις των πλοίων αυτών.

Τα πλοία αυτά είχαν σχεδιαστεί για την πραγματοποίηση επιχειρήσεων εγγύς των ακτών σε όλη την υφήλιο επομένως οι προδιαγραφές τους προέβλεπαν μία σχεδίαση με χαρακτηριστικά στέλθ,  με κατάλληλο οπλισμό ώστε να αντιμετωπίσει παράκτιες απειλές και τέλος πλήρως διασυνδεδεμένο ηλεκτρονικά με τα λοιπά μέσα του ναυτικού και τις αεροπορίας. Περιλάμβαναν κατάστρωμα κατάλληλο να δεχθεί τα ελικόπτερα SH-60 και MH-60 και το ανάλογο υπόστεγο και αρκετό χώρο ώστε να φιλοξενήσει εντός του μία μικρή ομάδα κρούσης μαζί με τις βάρκες εφόδου και τον εξοπλισμό τους.

Τα αρχικά 8 πλοία θεωρούνται ως πειραματικά περισσότερο και έτσι πρέπει να λογιστούν αφού ήταν τα αρχικά πλοία μιας εξολοκλήρου νέας φιλοσοφίας σχεδίασης πλοίων και είχαν εμφανίσει αρκετά προβλήματα τα οποία πήρε χρόνος και χρήμα για να επιλυθούν. Παρ όλα αυτά προχώρησε η καθέλκυση και άλλων πλοίων των δύο κλάσεων για την κάλυψη των αναγκών.

Παρ όλα αυτά το αμερικανικό ναυτικό έχει στρέψει την προσοχή του προς την επιλογή της τελικής σχεδίασης των φρεγατών FFG(X) τις οποίες θέλουν να καθελκύσουν μαζικά ώστε να ανεβάσουν την οροφή του στόλου τους και να καλύψουν δεδομένες επιχειρησιακές ανάγκες για το μέλλον.

Τα πλοία που θα αποσυρθούν βέβαια αφήνεται να εννοηθεί πως μπορεί να ξαναενταχθούν σε υπηρεσία εκτός αν δοθούν σε τρίτες χώρες.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •