Την προμήθεια των Α/Κ πυροβόλων Κ-9 αποφάσισε η Αίγυπτος

Όπως είχαμε γράψει το προηγούμενο διάστημα, οι Αιγύπτιοι ήταν κοντά στο να κλείσουν συμφωνία με τους Νοτιοκορεατες για την προμήθεια των Α/Κ πυροβόλων τύπου Κ-9 και της άδειας παραγωγής τους στην Αίγυπτο.

Οι Αιγύπτιοι έχουν έρθει σε συμφωνία με τους Νοτιοκορεατες μετά τις διαπραγματεύσεις μαζί τους, και η άδεια παραγωγής εγχώρια των Κ-9 Thunder εχει δοθεί για ένα πρόγραμμα παραγωγής αρκετών πυροβόλων. Η τελική συμφωνία για το πρόγραμμα θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού EDEX 2021.

Ακόμα δεν έχουν βέβαια γίνει γνωστά κάποια σημαντικά δεδομένα για τη σύμφωνα αυτή όπως είναι ο αριθμός των πυροβόλων που θα κατασκευαστούν, το ποσοστό της εγχώριας συμμετοχής στην κατασκευή για τους Αιγυπτίους μέσω της μεταφοράς τεχνολογίας στα εργοστάσιά τους και τέλος, το συνολικό κόστος του προγράμματος για τους Αιγύπτιους. Σύντομα πάντως θα γίνουν γνωστά και αυτά καθώς οι Αιγύπτιοι κυρίως, είναι ιδιαίτερα λαλιστατοι όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα που κλείνουν.

Γεγονός πάντως είναι ότι η αιγυπτιακή αμυντική βιομηχανία μπορεί να παράξει τα εν λόγω οχήματα καθώς ήδη παράγει τα M1A1 Abrams μετά από άδεια που έχει λάβει από τις ΗΠΑ, οπότε μέρος της γνώσης που απαιτείται για την παραγωγή μεγάλων βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων μετά από άδεια, υφίσταται στη χώρα.

(photo: video screenshot)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.