Είχαμε αναφερθεί στο γεγονός αλλά και επί του ίδιου του πλοίου εκτεταμένα σε άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/navy/i-apeili-kati-poy-oi-toyrkoi-kanoyn-kai/ στο οποίο αναφέραμε ότι οι Τούρκοι θα έχουν ζητήματα εξοπλισμού του πλοίου αφού αρκετά εκ των συστημάτων, μάλιστα καίρια συστήματα, που θα φέρει το πλοίο είναι αμερικανικά ή χρησιμοποιούν αμερικανικής προέλευσης εξαρτήματα και άρα με την επιβολή των κυρώσεων της CAATSA δε θα τους δοθούν.
Δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε ( δεν ήταν κάτι δύσκολο να προβλεφθεί άλλωστε) καθώς Τούρκος αναλυτής αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν αποδεσμεύουν το σύστημα κάθετων εκτοξευτών (VLS) Mk-41 με το οποίο θα εξοπλιζόταν το πλοίο και είναι το βασικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβληματικής κάλυψης του πλοίου.
🇹🇷 @SavunmaSanayii Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse:
— Turan Oguz (@TyrannosurusRex) June 11, 2021
MİLGEM 5. gemide dikey atım sistemi olarak ABD yapımı Mk 41 kullanımı için ihracat izni çıkmadı. Biz de @roketsan ile anlaştık ve sözleşmeyi dikey atım
sistemi ROKETSAN tarafından yapılacak şekilde yeniden düzenledik. pic.twitter.com/5FslO0FVKa
Όπως είναι αναμενόμενο, οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν περεταίρω την ανάπτυξη του δικού τους εγχώριου συστήματος κάθετης εκτόξευσης και εγκατάστασης αυτού στη φρεγάτα ενώ θα χρησιμοποιούνται οι εγχώρια ανεπτυγμένοι πύραυλοι τύπου Hisar.
Το εμπάργκο των ΗΠΑ θα αφήσει τα τα πλοία εν μέρη άοπλα αλλά σταδιακά οι Τούρκοι θα επενδύσουν στα δικά τους εγχώρια συστήματα τα οποία και θα αντικαταστήσουν. Το πόσο χρόνο θα χρειαστούν γι αυτό και πόσο ικανά αυτά θα είναι εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα δυτικά είναι δευτερεύουσα συζήτηση. Η ουσία είναι ότι ενώ εμείς ακόμα συζητούμε για τι φρεγάτες θα διαλέξουμε και πόσα πλοία θα ναυπηγηθούν εδώ , εκείνοι κατασκευάζουν ήδη μεγάλο μέρος του εξοπλισμού των πλοίων τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
