Μάλιστα, στο έδαφος του Καζακστάν υπάρχει και το πολύ σημαντικό για τη Ρωσία κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, από όπου γίνονται και όλες οι διαστημικές εκτοξεύσεις των Ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ήδη ρωσικά στρατιωτικά τμήματα έχουν προχωρήσει στην ασφάλιση της περιμέτρου του κοσμοδρομίου και λογικά αναμένονται ενισχύσεις για παν ενδεχόμενο από τη στιγμή που οι εξεγερμένοι στις περιοχές που υπάρχουν ταραχές έχουν προμηθευτεί ελαφρά όπλα και υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί.
Την ίδια ώρα, αναφορές θέλουν να έχουν κινηθεί στρατιωτικές δυνάμεις εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Αεροπορική Βάση Chebenski έξω από το Orenburg με σκοπό την ανάπτυξή τους στο έδαφος του Καζακστάν για την προστασία μάλλον κρίσιμων σημείων και υποδομών ρωσικού ενδιαφέροντος.
Μονάδες ειδικών δυνάμεων έχουν μετακινηθεί και αυτές προς το Orenburg και επιπλέον μονάδες που βρίσκονταν στα δυτικά με το βλέμμα προς την Ουκρανία βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας για άμεση μεταφορά τους ανατολικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









