Τι απαντούν οι ΗΠΑ στα δημοσιεύματα για αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα;

Το Πεντάγωνο δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης,

που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να σκέφτονται την αποστολή αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το sputniknews.

«Δεν έχουμε τίποτα για εσάς όσον αφορά αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο Sputnik όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα.

Το CNN νωρίτερα την Πέμπτη δημοσίευσε ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται να στείλουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες σε μια επίδειξη υποστήριξης για την Ουκρανία και ως προειδοποίηση για τη Ρωσία.

«Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κινείται γενικά στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στην προκειμένη στιγμή θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις αυξανόμενες εντάσεις στα σύνορα της ανατολικής Ουκρανίας», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να ειδοποιήσουν 14 ημέρες πριν για την πρόθεσή τους να εισέλθουν στον Εύξεινο Πόντο σύμφωνα με συνθήκη του 1936, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν έχει σταλεί ειδοποίηση, σύμφωνα με το CNN.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί