Θύλακες του ISIS υπάρχουν ακόμα στη Συρία και το Ιράκ

Μπορεί η ακραία ισλαμιστική οργάνωση του ISIS να έχει χάσει τα εδάφη που κατείχε μαζί και δεκάδες χιλιάδες μαχητές οι οποίοι έπεσαν νεκροί ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι στα πεδία των μαχών οπότε και η οργάνωση έχασε πλήρως την ισχύ της αλλά, θύλακές της παραμένουν ακόμα ενεργοί στις ερήμους της Συρίας και του Ιράκ. Δύο εβδομάδες πριν οι θύλακες […]

Μπορεί η ακραία ισλαμιστική οργάνωση του ISIS να έχει χάσει τα εδάφη που κατείχε μαζί και δεκάδες χιλιάδες μαχητές οι οποίοι έπεσαν νεκροί ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι στα πεδία των μαχών οπότε και η οργάνωση έχασε πλήρως την ισχύ της αλλά, θύλακές της παραμένουν ακόμα ενεργοί στις ερήμους της Συρίας και του Ιράκ.

Δύο εβδομάδες πριν οι θύλακες αυτοί το ISIS έστησαν ενέδρες σε μικρές φάλαγγες του συριακού στρατού οι οποίες  διέρχονταν το δρόμο από την Παλμύρα προς την Ντέϊρ Εζ Ζορ και το Αμπού Καμάλ ενώ πραγματοποίησαν και επιθέσεις σε φυλάκια γύρω από το Αμπού Καμάλ οπότε και ο Συριακός στρατός ανέλαβε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των θυλάκων αυτών οι οποίες στέφθηκαν μερικώς από επιτυχία.

Στη βόρεια πλευρά του Ευφράτη την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, οι θύλακες του ISIS οργανώνουν περισσότερες επιθέσεις κατά των Κουρδικών δυνάμεων σε θέσεις τους και σε φυλάκια ενώ δε λείπουν και οι επιθέσεις αυτοκτονίας με οχήματα σε πολυσύχναστα σημεία προξενώντας απώλειες σε στρατιωτικούς και αμάχους στην περιοχή.

Οι Κούρδοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί από τις Η.Π.Α. έχουν συστήσει μονάδες οι οποίες έχουν σα σκοπό να εντοπίζουν αυτούς τους  θύλακες και να προχωρούν στην εξόντωσή τους ή σύλληψη, αν γίνεται των μελών τους.

Σε μία τέτοια επιχείρηση οι Κούρδοι συνέλαβαν 5 μέλη του ISIS τα οποία κατασκεύαζαν βόμβες και ζώνες αυτοκτονίας για να χτυπήσουν τις τοπικές κουρδικές δυνάμεις.

Το πρόβλημα με τους θύλακες του ISIS στις περιοχές αυτές θα παραμείνει όσο ο τοπικός πληθυσμός έχει νοοτροπία και ιδεολογία τέτοια ώστε να υποστηρίζει την ιδεολογία του ISIS και οι νέοι αυτών των πληθυσμών να γίνονται μέλη της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης ώστε να πάρουν εκδίκηση από τους “απίστους” και να διαδώσουν την πίστη του Αλλάχ.

Με το πρόσχημα της ύπαρξης αυτών των θυλάκων, οι Η.Π.Α. και άλλες δυνάμεις, όπως η Γαλλία, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της βόρειας Συρίας ειδικά( οι Αμερικανοί έχουν υπό τον έλεγχό τους και το πέρασμα της Αλ Τανφ στην ανατολική Συρία στα σύνορα με το Ιράκ διατηρώντας την παρουσία τους στην περιοχή απέναντι από τους Ρώσους και τους Ιρανούς παρά τις εξαγγελίες Τραμπ ότι οι δυνάμεις των Η.Π.Α. θα αποχωρούσαν πλήρως από τη Συρία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί