Θέλει να απαντήσει το Ισραήλ! Σενάριο ΣΟΚ χτυπημάτων σε όλη την επικράτεια του Ιράν

«Πώς η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ θα μπορούσε να γονατίσει το Ιράν», γράφει η Jerusalem Post! Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες...

Κρίσιμες ώρες για την Μέση Ανατολή, καθώς, σύμφωνα με όσα λέγονται, το Ισραήλ αποφάσισε να απαντήσει στα ιρανικά χτυπήματα το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή!

Σύμφωνα με τη Haaretz, «το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε την Δευτέρα για αρκετές ώρες, όπου συζήτησε τις επιλογές για αντίποινα στην επίθεση του Ιράν. Το Ισραήλ ελπίζει να λάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ενέργεια λάβει κατά της Τεχεράνης».

Οι Τimes of israel μεταδίδουν πως οι επιλογές που συζητήθηκαν αποτελούν μια «επώδυνη απάντηση στο Ιράν αλλά δεν πυροδοτούν την περιφερειακή σύγκρουση».

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει κυκλοφορήσει σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ !

Αυτό το σενάριο παρουσίασε η Jerusalem Post, άπαξ και η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφασίσει να προβεί σε ένα αποφασιστικό χτύπημα κατά στρατηγικών περσικών υποδομών.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Αρκετά τετράδες μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35 θα μπορούσαν να πετάξουν με χωριστές διαδρομές για να χτυπήσουν τοποθεσίες σε ολόκληρη την τεράστια Ισλαμική Δημοκρατία, μερικά έως και 1.200 μίλια από το εβραϊκό κράτος.

Μερικά από τα αεροσκάφη μπορεί να πετάξουν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας (παρά την αντίθεση αυτών των χωρών) και στην συνέχεια να διασχίσουν το Ιράκ (που θα ήταν επίσης αντίθετο). Άλλα αεροσκάφη ενδέχεται να πετάξουν μέσω του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας (ασαφές αν αυτό θα ήταν με σιωπηλή συμφωνία ή αντίθεση) και τον Περσικό Κόλπο.

Ο κύριος στόχος θα ήταν η εξάλειψη της αεράμυνας του Ιράν 

Μπορεί να φτάσουν ταυτόχρονα ή κατά κύματα (όπως έκανε το Ιράν την νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής) για να εξαλείψουν πρώτα την αεράμυνα των αγιατολάχ σε δεκάδες ιρανικές πυρηνικές τοποθεσίες, προσεκτικά επιλεγμένες από την Μοσάντ και τις υπηρεσίες πληροφοριών του IDF.

Η δουλειά τους θα ήταν να εξαλείψουν την σοβαρή ασπίδα αεράμυνας του Ιράν, ένα πολύ πιο εξελιγμένο αμυντικό σύστημα από οτιδήποτε έχει ο Λίβανος, η Συρία ή η Χαμάς.

Πέραν των F-35, σίγουρα θα υπήρχε ένα ξεχωριστό κύμα με F-15, F-16!

Το IDF θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό δικών του βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών και επίθεσης.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA FILE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί