Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε ότι οι πράκτορες της έχουν περιορίσει τις δραστηριότητες τεσσάρων γυναικών πρακτόρων που στρατολογήθηκαν από την Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες και δολιοφθορές στην Ρωσία.
Οι ύποπτες, που δρούσαν στις πόλεις Σεβαστούπολη, Βορόνεζ και Ροστόφ-ον-Ντον, πιστεύεται ότι προετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματικών και της ενεργειακής υποδομής της χώρας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.
Οι γυναίκες είχαν προηγουμένως εκπαιδευτεί εντός της Ουκρανίας, διδάσκονταν να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα, να χειρίζονται νάρκες και εκρηκτικά, να χειρίζονται UAV και να ανιχνεύουν εξωτερική επιτήρηση, πρόσθεσε.
Κατά την διάρκεια ερευνών στα σπίτια των υπόπτων, κατασχέθηκε «σημαντική ποσότητα»εκρηκτικών υλικών, χημικές πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή εκρηκτικών, ηλεκτρικοί πυροκροτητές και εγχειρίδια για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ανέφερε η FSB. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι γυναίκες έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 30 ετών.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο «κόκκινο» δουλεύει η ρωσική αμυντική βιομηχανία – Καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις Πούτιν, vid
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Ηλεκτρικό ποδήλατο τυλίγεται εν κινήσει στις φλόγες
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχουμε για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας
- Ντονέτσκ: Άνδρας με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ μέσα σε σούπερ μάρκετ, vid
- H πινακίδα για τον Χριστό στην πόλη-«σύμβολο» των διεθνιστών προκάλεσε σάλο – ΦΩΤΟ
- Το μέλλον των μπλόκων αποφασίζουν αύριο οι αγρότες της Β. Ελλάδας
- Δένδιας από Σάμο: «Η Ελλάδα δεν έχει διατυπώσει απειλή για οιονδήποτε εκ των γειτόνων μας»
- Ο Πούτιν εκπλήρωσε το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού, vid
- Η απίστευτη χριστουγεννιάτικη ιστορία μιας οικογένειας: «Καλέσαμε έναν άστεγο για δείπνο κι έμεινε για 45 χρόνια»
- Κολωνάκι: Συνελήφθη για τη δολοφονία της 87χρονης μητέρας του
Κύρια Θέματα









