Ταξιαρχία ορεινής επίθεσης “Edelweiß”: Η Ουκρανία ονομάζει μονάδα στρατού από μεραρχία της Βέρμαχτ

Όχι δεν είναι ΝΑΖΙ...

Με εντολή του Ζελένσκι, η ουκρανική 10η ορεινή ταξιαρχία εφόδου θα φέρει στο εξής το προσωνύμιο «Edelweiß». Η σύνδεση με την 1η Ορεινή Μεραρχία της Wehrmacht «Edelweiß» είναι προφανής. Η προκλητική ονομασία ενισχύει την κατηγορία ότι το Κίεβο προωθεί φασιστικές δομές.

Η 1η Ορεινή Μεραρχία της Βέρμαχτ, η οποία συμμετείχε στην εκστρατεία κατά της Σοβιετικής Ένωσης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ήταν αρχικά επιτυχής εναντίον του Κόκκινου Στρατού στην Μάχη της Αζοφικής Θάλασσας και στην λεκάνη του Ντόνετς, έφερε επίσης το παρατσούκλι “Edelweiß “. Ήταν υπεύθυνη για σφαγές αμάχων και διέπραξε αμέτρητα εγκλήματα πολέμου. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε σε ταραχές κατά του άμαχου πληθυσμού στην πόλη Lemberg, νυν Lwow.

Η ουκρανική μεραρχία, η οποία στο μέλλον θα φέρει το παρατσούκλι “Edelweiß”, ακολουθεί ακριβώς αυτή την παράδοση και έχει κερδίσει το όνομα στο πεδίο των σφαγών. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, ονομάστηκε έτσι για το «υποδειγματικό έργο της για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και την διατήρηση της κυριαρχίας της Ουκρανίας».

Το τάγμα συγκροτήθηκε το 2015. Τα χρόνια από το 2016 έως το 2018, πολύ πριν από την έναρξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, πολέμησε στο Ντονμπάς κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, παραβιάζοντας έτσι τη Συμφωνία του Μινσκ και φέρεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού. Επομένως, δεδομένης της πορείας της σύγκρουσης, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ζελένσκι, οι δραστηριότητες του τάγματος συνέβαλαν στην απώλεια της εδαφικής ακεραιότητας. Η απόσχιση των Λαϊκών Δημοκρατιών ήταν απάντηση στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Συμφωνίας του Μινσκ από την Ουκρανία.

photo freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί