Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν απέναντι στους τελευταίους Ουκρανούς ΝΑΖΙ, στην Μαριούπολη.
Η κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές έχει καθαρίσει, σύμφωνα με την Μόσχα.
Πλέον, οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις ενός τεράστιου εργοστασίου χαλυβουργίας, του Azovstal, και στο εργοστάσιο Λένιν που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μπασούριν, που εκπροσωπεί τις δυνάμεις των Ρώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ.
«Πιστεύουμε πως μένουν περίπου 3.000 ή 3.500 (αντίπαλοι στρατιωτικοί)», είπε, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.
Η κατάληψη του λιμανιού αυτού είναι στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία, επειδή θα της επέτρεπε να συνδέσει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014, με την περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και την ρωσική επικράτεια.
Η Μόσχα έχει αναπτύξει εκεί τις διαβόητες δυνάμεις του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ.
Οι ΝΑΖΙ κρύβονται μέσα στα καταφύγια των εργοστασίων, τα οποία έχουν πολλά επίπεδα, μπορούν να έχουν φαγητό για χρόνια και αντέχουν ακόμα και πυρηνικό χτύπημα.
Οι Ρώσοι ΔΕΝ θέλουν, ως εκ τούτου, να τα καταστρέψουν και για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουν να ξετρυπώσουν σαν τα ποντίκια τους Αζοφιστές.
Δείτε βίντεο μαχών:
Δείτε ρεπορτάζ για τις μάχες:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης: “Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια”
- Σίγησε η φωνή της Μαρινέλλας – Η ζωή της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού
- Με τον Ιρανό ΥΠΕΞ μίλησε ο Γεραπετρίτης
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ο ΠΟΥ κατέγραψε απώλειες στον Λίβανο
- Ζαχάροβα σε Δυτικοευρωπαίους: Θα είστε τα πρώτα θύματα του «πυρηνικού εκβιασμού»
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στο Τενεσί – Δύο μαθητές νεκροί, vid
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν-Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί
- Ουκρανοί πολίτες αντιστέκονται στη βίαιη επιστράτευση ανδρών, vid
- Η επική διαστημική περιπέτεια του Ράιαν Γκόσλινγκ “σπάει” ταμεία, vid









