Τα νέα LHD Project 23900 της Ρωσίας θα αλλάξουν τις ισορροπίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Προ ημερών ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία ξεκινά τη ναυπήγηση των δύο καινούριων αμφίβιων πλοίων LHD κλάσης “Project 23900”. Μετά την έγκριση από το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης της πίστωσης ύψους 100δις Ρουβλιών δηλαδή, 1,35 δις δολαρίων, τα πλοία ξεκίνησαν να ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Zaliv στο Κέρτς της Κριμαίας. Τα πλοία που έχουν σχεδιαστεί εγχώρια, θα έχουν εκτόπισμα 25.000 τόνων, μήκος 220 […]

Προ ημερών ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία ξεκινά τη ναυπήγηση των δύο καινούριων αμφίβιων πλοίων LHD κλάσης “Project 23900”.

Μετά την έγκριση από το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης της πίστωσης ύψους 100δις Ρουβλιών δηλαδή, 1,35 δις δολαρίων, τα πλοία ξεκίνησαν να ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Zaliv στο Κέρτς της Κριμαίας. Τα πλοία που έχουν σχεδιαστεί εγχώρια, θα έχουν εκτόπισμα 25.000 τόνων, μήκος 220 μέτρα, πλάτος 33 και βύθισμα 7.5 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητά του θα αγγίζει τους 22 κόμβους και θα έχει τη δυνατότητα να φέρει στο κατάστρωμά του συνολικά 20 ελικόπτερα όλων των τύπων και στο εσωτερικό του 50 IFV ή 10 άρματα ή ταχέα σκάφη ή συνδυασμό τους. Η άμυνα των πλοίων θα αποτελείται από τα γνωστά και μη εξαιρετέα CIWS Kashtan 3 τον αριθμό, 2 εκτοξευτές Pantsir-M, 1 πυροβόλο Α190 των 100χιλ. και πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα.

Τα πλοία, εφόσον η ναυπήγηση ακολουθήσει πιστά τα χρονοδιαγράμματα, θα έχουν ολοκληρωθεί το 2026 και το 2027 και θα ενταχθούν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το Ρωσικό ναυτικό επιδιώκει από τις αρχές του 2000 να αποκτήσει πλοία LHD για να καλύψει τις υπεράκτιες ανάγκες του. Οι Ρώσοι θεωρούσαν ότι οι δικές τους σχεδιάσεις δε θα ήταν ποιοτικές αρκετά και επειδή οι ανάγκες τους πίεζαν, επέλεξαν τα γαλλικά Mistral το 2008. Το 2011 παραγγέλθηκαν επίσημα από τη Γαλλία αλλά οι Γάλλοι, και με Αμερικανική πίεση,  διέκοψαν το πρόγραμμα το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στο Ρωσικό κράτος.

Τα πλοία αυτά θα μπορέσουν να υποστηρίξουν επαρκώς τις επιχειρήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μακρινές αποστάσεις, όπως στη Συρία ενώ η μαζική αμφίβια εισβολή θα είναι μία πραγματικότητα για το Ρωσικό Ναυτικό αφού τα πλοία μπορούν να φέρουν 900 Πεζοναύτες το καθένα. Το 2008 οι Ρώσοι δεν εκτέλεσαν μαζική αποβατική ενέργεια στα παράλια της Γεωργίας καθώς δεν είχαν όσα χρειάζονταν για κάτι τέτοιο και περιορίστηκαν στην αποστολή ειδικών δυνάμεων προς τους ναυστάθμους της Γεωργίας οι οποίες και βύθισαν τα πλοία στους λιμένες τους.

Οι δυνάμεις Πεζοναυτών της Ρωσίας θα μπορούν πλέον να αναπτυχθούν ακριβώς όπως αρμόζει στο ρόλο τους και τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας καθώς και άλλα μέρη θα είναι υποψήφια προς αποβατική ενέργεια σε περίπτωση σύρραξης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί