Τα καιρικά δεδομένα εγείρουν αμφιβολίες για τα αίτια βύθισης του «Moskva»

Τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν ότι είναι απίθανο να βυθίστηκε λόγω θαλασσοταραχής το ρωσικό καταδρομικό «Moskva», που ρυμουλκείτο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, μετά την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών του σκάφους.

«Αν κοιτάξετε τα μετεωρολογικά στοιχεία θα δείτε ότι η ταχύτητα των ανέμων δεν ξεπερνούσε τα 6 χιλιόμετρα την ώρα, η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν 4 βαθμοί Κελσίου και υπήρχε ελαφρά βροχή», δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Μαρκ Χέρτλινγκ, στο CNN. Ο μετεωρολόγος, Γεργκ Κάτσελμαν έγραψε επίσης στο Twitter: «Το Moskva σίγουρα δεν βυθίστηκε λόγω καταιγίδας, επειδή δεν υπήρξε καταιγίδα».

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Tass είχε μεταδώσει, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας, ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας ,αργά το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια της ρυμούλκησής του.

Λίγες ώρες πριν βυθιστεί το «Moskva», το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει ότι η φωτιά στο πλοίο ήταν υπό έλεγχο και ότι το σκάφος έπλεε κανονικά.

Εκατοντάδες μέλη του πληρώματος του καταδρομικού μεταφέρθηκαν σήμερα με άλλα ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπως μετέδωσε το Tass.

Το «Moskva» μαζί με άλλα πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είχαν αποκλείσει το λιμάνι της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία.

Η τελευταία δορυφορική εικόνα του «Moskva» είχε ληφθεί στις 10 Απριλίου, όπως δήλωσε η αμερικανική εταιρεία Maxar. Τις τελευταίες ημέρες, καιρός πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ήταν συννεφιασμένος, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη λήψη φωτογραφιών του πολεμικού πλοίου.

πληροφορίες naftemoriki/ photo tweet scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί