Τα δύο επαναστατικά drones των Ρώσων! Δεν σταματά ο Πούτιν

Ο πόλεμος άλλαξε μια για πάντα

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος έχει αναδειχθεί ως κρίσιμο συστατικό στην σύγχρονη μάχη, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της διάδοσης των drones, γνωστών και ως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV). Λόγω των ευέλικτων δυνατοτήτων τους και του σχετικά χαμηλού κόστους σε σύγκριση με τα παραδοσιακά επανδρωμένα αεροσκάφη, τα UAV έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα.

Οι μηχανικοί του ρωσικού γραφείου σχεδιασμού “MiS” παρουσίασαν ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα επαναστατικό σύστημα που του επιτρέπει να επιστρέψει στο σημείο εκτόξευσης ακόμη και σε περιπτώσεις όπου η επικοινωνία με τον χειριστή έχει χαθεί εντελώς, λόγω συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, είπε στο Sputnik το γραφείο σχεδιασμού .

«Το όχημα χρησιμοποιεί το σύστημα «Podvodyr» (Οδηγός) που αναπτύχθηκε από εμάς, το οποίο διασφαλίζει την επιστροφή του drone στην αφετηρία του σε περίπτωση πλήρους απώλειας επικοινωνίας μεταξύ αυτού και του χειριστή. Λειτουργεί με βάση τις αρχές της αδρανειακής πλοήγησης χωρίς τη χρήση GPS. Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει σημαντικά την απόδοση των drones σε περιβάλλοντα ηλεκτρονικού πολέμου (EW). Το σύστημα «Podvodyr» βγάζει το drone εκτός εμβέλειας EW έως ότου ο χειριστής αποκαταστήσει την επικοινωνία”, ανέφερε το γραφείο σχεδιασμού .

Το drone MiS-35 έχει σχεδιαστεί με τη μορφή εξακοπτέρου και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αναδίπλωσης που επιτρέπει την εύκολη μεταφορά.

«Έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου έως 4,5 κιλά, μέγιστη ταχύτητα πτήσης 63 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστο χρόνο πτήσης με φορτίο 32 λεπτά. Το drone είναι εξοπλισμένο με σύστημα απόρριψης φορτίου, αναλογική κάμερα με εξαπλάσιο ζουμ , ένα κανάλι επικοινωνίας με προστασία από εμπλοκές, και μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με θερμική απεικόνιση», πρόσθεσε ο κατασκευαστής.

Πέραν τούτου, υπάρχει και το «Supercam», το οποίο είναι το πιο σύγχρονο αναγνωριστικό drone του είδους του: Είναι πολύ αθόρυβο, σχεδόν απαρατήρητο στον εχθρό και, κυρίως, αναίσθητο στις ραδιοπαρεμβολές. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι στρατιώτες, αυτό το drone διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα επιτήρησης: μπορείς να δεις κυριολεκτικά τι κάνει ο εχθρός στα χαρακώματα.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί