• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συστήματα αυτοπροστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων από τη Rheinmetal(BINTEO)

Συστήματα αυτοπροστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων από τη Rheinmetal(BINTEO)

tethwrakismena

Ένας στρατός που σέβεται το υλικό του και ακόμα περισσότερο το προσωπικό του, επιβάλλεται να εγκαταστήσει στα τεθωρακισμένα οχήματά του, κυρίως τα βαρέα δηλαδή άρματα και ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, συστήματα αυτοπροστασίας από επερχόμενα βλήματα.

Η Rheinmetal έχει αναπτύξει ένα δικό της σύστημα για να εξοπλίσει τεθωρακισμένα οχήματα, είτε ελαφρά είτε βαρέα και στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε τις δυνατότητες του συστήματος το οποίο εγκαθίσταται στις πλευρές των οχημάτων.

Κρίσιμος παράγοντας τα συστήματα αυτοπροστασίας με μόνο αρνητικό το γεγονός ότι το πεζικό θα χρειαστεί να παραμένει μακριά από το σύστημα ώστε να μην προκληθούν φίλιες απώλειες. Τα ελληνικά τεθωρακισμένα, δε διαθέτουν συστήματα αυτοπροστασίας και σε περίπτωση επιχειρήσεων, αυτό θα κοστίσει πολύ ακριβότερα από ότι αν προμηθευόμασταν και εγκαθιστούσαμε το σύστημα, τουλάχιστον στα LEO 2A4 και LEO 2HEL. Οι Ισραηλινοί με το Trophy έχουν αποδείξει το μέγεθος της χρησιμότητας των συστημάτων αυτών στις επιχειρήσεις σε κλειστό αστικό περιβάλλον. Οι Τούρκοι μετά τις ανατινάξεις από ATGMs των δικών του LEO, αποφάσισαν να στείλουν στη Συρία περισσότερα Μ60 Sabra τα οπoία διαθέτουν σύστημα αυτοπροστασίας.

Το σύστημα της Rheinmental είναι πλήρως σμβατό με όλα τα γερμανικής προέλευσης τεθωρακισμένα οχήματα.