Συρία-Ισραήλ: Έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από «πιθανόν ισραηλινά» πλήγματα στην ανατολική Συρία

Έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από «πιθανόν ισραηλινά» πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας εναντίον θέσεών τους σε επαρχία της ανατολικής Συρίας, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν ενώ δύο σύροι στρατιώτες τραυματίσθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή εναντίον των θέσεών τους δυτικότερα, στην ίδια επαρχία του Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Άμυνας.

«Έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από μια πιθανόν ισραηλινή επιδρομή» εναντίον τριών θέσεων ομάδων συμμάχων της Τεχεράνης στην περιφέρεια του Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, τα πλήγματα είχαν στόχο τρεις θέσεις φιλοϊρανικών ομάδων στην περιφέρεια του Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ταυτόχρονα το συριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως δύο στρατιώτες τραυματίσθηκαν από ισραηλινή επιδρομή που στοχοθέτησε στη διάρκεια της νύκτας θέσεις του στρατού κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, λίγο δυτικότερα.

«Ο ισραλινός εχθρός πραγματοποίησε επιδρομές σε θέσεις των ενόπλων δυνάμεών μας στην περίμετρο της πόλης Ντέιρ Εζόρ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Έκανε λόγο για «δύο τραυματίες στρατιώτες και μερικές υλικές ζημιές».

Ο συριακός στρατός καθώς και φιλοϊρανικές ομάδες, που πολεμούν στο πλευρό της εξουσίας του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την αρχή του πολέμου το 2011, είναι ανεπτυγμένοι στην περιφέρεια Ντέιρ Εζόρ.

Από το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στο συριακό έδαφος με στόχο κυρίως τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και τη λιβανική Χεζμπολάχ και είναι σύμμαχοι της Δαμασκου και ορκισμένοι εχθρού του ισραηλινού κράτους, καθώς και εναντίον του συριακού στρατού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί