Συνταγματάρχης Ράισνερ: Η επίθεση σε ρωσικά ραντάρ θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο

Τι αναφέρει το Russia Today

Η φερόμενη ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον ρωσικό σταθμό ραντάρ Armavir στην νοτιοδυτική ρωσική περιοχή Κρασνοντάρ, μαζί με την φερόμενη απόπειρα επίθεσης κοντά στην πόλη Ορσκ στην περιφέρεια Όρενμπουργκ  , εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας μαζικής κλιμάκωσης – ακόμη και ενός πυρηνικού πολέμου, γράφουν στο Russia Today! Το Armavir και το Ουρσκ αποτελούν σημαντικό μέρος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για την ανίχνευση επιθέσεων με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) και επομένως πυλώνα της στρατηγικής ασφάλειας της Ρωσίας.

Ο συνταγματάρχης Markus Reisner από τις Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις φοβάται ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί μαζικά μετά από αυτό!!! Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος σχολιάζει τακτικά τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας στο YouTube , η Ρωσία διαθέτει επί του παρόντος έως και δέκα τέτοια συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης διασκορπισμένα σε ολόκληρη την χώρα.

Η εγκατάσταση Armavir “χτίστηκε για να αντισταθμίσει παρόμοια σοβιετικά συστήματα που είχαν αρχικά εγκατασταθεί στη δυτική Ουκρανία και την Κριμαία”, είπε ο Reisner.  Ο σταθμός ραντάρ Armavir διαθέτει δύο ραντάρ τύπου Voronezh!

«Στόχος τους είναι, πάνω απ’ όλα, να μπορέσουν να ανιχνεύσουν έγκαιρα τους εισερχόμενους αμερικανικούς πυρηνικούς πυραύλους για να μπορέσουν να ξεκινήσουν γρήγορα τα δικά τους μέτρα, συμπεριλαμβανομένης, στην πιο ακραία περίπτωση, μιας ρωσικής πυρηνικής αντεπίθεσης», όπως ειπώθηκε!

Τέτοιες εγκαταστάσεις, όπως το Armavir είναι επομένως «αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας και η αποτυχία της θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα της χώρας να ανιχνεύει επερχόμενες πυρηνικές απειλές». 

Ο Ράισνερ υποθέτει ότι πίσω από την «ουκρανική επίθεση» στις εγκαταστάσεις στο Αρμάουι βρίσκονται οι ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον ίσως ήθελε να δείξει ότι «δεν θέλει πλέον να αποδεχτεί την αφόρητη κατάσταση των ρωσικών απειλών με πυρηνικά όπλα».

“Μένει τώρα μένει να δούμε πώς ή αν η Ρωσία θα απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Το ρωσικό σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης είναι μέρος της στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής της χώρας. Η επίθεση στο Armavir θα μπορούσε να πυροδοτήσει πυρηνικά αντίποινα», κατέληξε ο Reisner!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί