Νατοϊκό UAV πήγε να πλήξει ρωσικό ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για πυρηνική επίθεση! ΦΩΤΟ, vid

«Βουίζει» το διαδίκτυο, ενώ ακόμα η Μόσχα δεν έχει κάνει επίσημα κάποιο σχόλιο.

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την φερόμενη απόπειρα επίθεσης κατά του ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης “Voronezh M” κοντά στην πόλη Ορσκ στην περιφέρεια Όρενμπουργκ βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα από τα υπερπολύτιμα συστήματα προειδοποίησης που έχουν οι Ρώσοι για την ανίχνευση τυχόν εχθρικής πυραυλικής επίθεσης!

Η ακτίνα τέτοιων ραντάρ ξεπερνά τα 1.000χλμ και τυχόν αχρήστευσή τους συνεπάγεται με σοβαρότατη ενέργεια κατά της ίδιας της επιβίωσης του ρωσικού κράτους!

Το συγκεκριμένο ραντάρ «βλέπει» προς το Ιράν και μεγάλο μέρος της Μέσης και Άπω Ανατολής, φτάνοντας μέχρι την Κίνα και τον Ινδικό ωκεανό.

Δείτε την εμβέλεια του συστήματος Voronezh M:

Ειδικά δε οι πληροφορίες που θέλουν το drone, που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα επίθεσης, να είναι πορτογαλικής προέλευσης (άρα δηλαδή νατοϊκό) σοκάρουν.

Ρωσικά κανάλια ενημέρωσης, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την απόπειρα επίθεσης, αλλά μιλούν για ένα Tekever AR3 το οποίο κατασκευάζεται στην Πορτογαλία και φέρεται να έχει εμπλακεί στην επίθεση.

«Το AR3 είναι η junior έκδοση της οικογένειας Tekever. Είναι πιο διαδεδομένα, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν ως drones καμικάζι».

Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη και φωτογραφίες με το κατεστραμμένο από τη ρωσική αεράμυνα drone:

Ιδού πώς μοιάζει το συγκεκριμένο μοντέλο:

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το Reuters, το οποίο είχε επικαλεστεί ουκρανική στρατιωτική πηγή, «η επίθεση διενεργήθηκε από την υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπείας της Ουκρανίας την Κυριακή, και δεν αναφέρθηκε αν προκάλεσε ζημιές. Η πόλη Ορσκ απέχει περίπου 1.500 χλμ. από τα πιο κοντινά τμήματα εδάφους υπό ουκρανικό έλεγχο».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS παρέθεσε δηλώσεις του διοικητή των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, ο οποίος είχε πει το 2017 πως τρία νέα προηγμένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Voronezh, τέθηκαν σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου ενός στην περιφέρεια Όρενμπουργκ.

Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες δορυφορικές εικόνες που φέρονται να απεικονίζουν ορισμένες φθορές στις εν λόγω ρωσικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί το οποιοδήποτε πλήγμα εντός του χώρου που βρίσκεται το ραντάρ:

Δείτε πώς μοιάζει το ραντάρ:

απεμπε-EPA photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί