Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου με τις Ειδικές Δυνάμεις της Αιγύπτου(ΒΙΝΤΕΟ)

Στη συνεργασία με τις Αιγυπτιακές Ειδικές Δυνάμεις εστιάζει το ΓΕΕΦ σε βίντεό του από τη συνεκπαίδευση των Κυπριακών και ΑΙγυπτιακών Ειδικών Δυνάμεων στο έδαφος της Μεγαλόνησου στα πλαίσια της Άσκησης Bright Star. “H ΕΦ συμμετείχε στη Διεθνή Διακλαδική Άσκηση, με την επωνυμία «BRIGHT STAR – 2021», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο από τις 2 μέχρι τις 17 Σεπ […]

Στη συνεργασία με τις Αιγυπτιακές Ειδικές Δυνάμεις εστιάζει το ΓΕΕΦ σε βίντεό του από τη συνεκπαίδευση των Κυπριακών και ΑΙγυπτιακών Ειδικών Δυνάμεων στο έδαφος της Μεγαλόνησου στα πλαίσια της Άσκησης Bright Star.

H ΕΦ συμμετείχε στη Διεθνή Διακλαδική Άσκηση, με την επωνυμία «BRIGHT STAR – 2021», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο από τις 2 μέχρι τις 17 Σεπ 2021. Πέραν της Κύπρου και της διοργανώτριας Αιγύπτου, συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των ΗΠΑ, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου, Πακιστάν, Ιορδανίας και  Σαουδικής Αραβίας. Συμμετείχαν επίσης με παρατηρητές, το Σουδάν, το Μαρόκο, την Ιταλία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, η Τυνησία, η Ισπανία, το Κουβέιτ, η Νιγηρία, η Τανζανία και η Κένυα.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και συνολικής αποτελεσματικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων και της δυνατότητας διεξαγωγής διεθνών διακλαδικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας.

Η  ΕΦ συμμετείχε με συνολικό αριθμό 70 ατόμων και συγκεκριμένα, το ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», 2 Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών, 1 Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών και αριθμό Αξιωματικών Παρατηρητών και Συνδέσμων από Μονάδες Πυροβολικού, Τεθωρακισμένων και Ναυτικού αντίστοιχα. Το εν λόγω προσωπικό συμμετείχε στη σχεδίαση και υλοποίηση αντικειμένων επιχειρήσεων δυνάμεων ελιγμού του Στρατού Ξηράς, ειδικών επιχειρήσεων, αεροναυτικών επιχειρήσεων και λειτουργίας Διεθνούς Διακλαδικού Επιτελείου.

αναφέρει το ΓΕΕΦ σε ανακοίνωσή του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί