Η Ινδονησία αποφάσισε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει στην αγορά μαχητικών Rafale από τη Γαλλία για την ανανέωση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών της.
Συνολικά 36 μαχητικά θέλουν να αγοράσουν οι Ινδονήσιοι με το ανάλογο κόστος ( άνω των 3 δις ευρώ ) και με τις υποδομές που θα χρειαστεί να κατασκευαστούν, εκπαίδευσης, υποστήριξη και όπλα το κόστος εκτοξεύεται αρκετά. H κατασκευάστρια Dassault βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις τόσο με την Ινδονησιακή πλευρά, όσο και με τη γαλλική κυβέρνηση για την οριστικοποίηση της σύμβασης που θα καταρτιστεί μεταξύ τους.
Την ίδια ώρα, οι ινδονήσιοι βλέπου το υψηλό κόστος που τους.. έρχεται με τη συγκεκριμένη αγορά και υπάρχει κριτική στην κυβέρνηση της Ινδονησίας για την αγορά αυτή αν και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για ποιοτικότατο μαχητικό αεροσκάφος. Οι Ινδονήσιοι άλλωστε έψαχναν καιρό για μαχητικό αεροσκάφος και αρκετοί ήθελαν τις ΗΠΑ να προκρίνονται με τα F-15 EX και τα F/A-18 Super Hornet αν και αυτό το σενάριο τελικά δε συνέβη ποτέ και το υψηλό κόστος που θα έχουν τα Rafale θα σημάνει και απαγορευτικό στην αγορά άλλων αεροσκαφών από την Ινδονησία στο εγγύς μέλλον.
Μετά την Ελλάδα, η Dassault έχει καταφέρει να προωθήσει τα Rafale στην Αίγυπτο με μία επιπλέον παραγγελία, τώρα την Ινδονησία, το πρόγραμμα της Ινδίας για 36 μαχητικά του τύπου τρέχει κανονικά εντός χρονοδιαγράμματος και πιθανός πελάτης ακόμα είναι τα Η.Α.Ε. .Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα η επιδίωξη της Γαλλικής Κυβέρνησης για εξασφάλιση έργου για τη Dassault για σχεδόν όλη την τρέχουσα δεκαετία αφού υπάρχουν οι παραγγελίες της Ελλάδας ( 6 αερ. + 18-22(;) μελλοντικά ), της Αιγύπτου (24 αερ.), της Ινδονησία ( 36 αερ.), της Ινδίας ( 36 αερ. έχουν παραδοθεί τα 11 ), πιθανή αγορά των Η.Α.Ε. ( 24-36 αερ. ) και φυσικά ακόμα 27 μαχητικά για τη Γαλλική αεροπορία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης
- Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Β. Κικίλια για το ζήτημα της σχεδίασης του Εθνικού Πλοίου
- Στοματική υγεία: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
- Τα πιο αλλόκοτα ζώα της φύσης: 10 παράξενες συμπεριφορές τους που δεν θα πιστεύετε
- Καθόλου τυχαία η επίσκεψη που θα γίνει στην Ουγγαρία – Η Δεξιά παίζει τα «ρέστα» της
- Λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες! Μαθήτρια παγιδεύτηκε σε κομμάτι πάγου σε ποτάμι της Ρωσίας (BINTEO)
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση









