• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεχείς αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών κατά αμερικανικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχείς αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών κατά αμερικανικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μέθοδος της παραβίασης, των αναχαιτίσεων και της δημιουργίας απρόβλεπτων καταστάσεων στον αέρα δεν είναι προνόμιο μόνο και ιδέα μόνο των εξ ανατολάς γειτόνων της Ελλάδας. Τα ίδια συμβαίνουν και στη νότια Σινική Θάλασσα από τους Κινέζους πιλότους ενώ και τα ρωσικά αεροσκάφη, συχνά πραγματοποιούν πτήσεις βαθιά μέσα σε ΝΑΤΟϊκές περιοχές.

Μέσα σε λιγότερο από 4 μέρες, αεροσκάφος του Αμερικανικού 6ου Στόλου που έχει ως χώρο δράσης τη Μεσόγειο, αναχαιτίστηκε από Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου S-35. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο 6ος Στόλος, σημειώνει ότι το αεροσκάφος P-8 της δύναμης του στόλου αναχαιτίστηκε την πρώτη φορά με “ορθό” αεροπορικά τρόπο από το ρωσικό αεροσκάφος αλλά τη δεύτερη φορά , η οποία έγινε σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 100 λεπτών, ο πιλότος του Su-35 εκτέλεσε επικίνδυνο ελιγμό με υψηλή ισχύ φτάνοντας στα 25 πόδια μπροστά από το P-8 πράγμα το οποίο εξέθεσε σε κίνδυνο το αμερικανικό αεροσκάφος.

Η ανακοίνωση του 6ου Στόλου καλεί τους Ρώσους να λειτουργήσουν με βάση τους διεθνείς κανόνες καλής αεροπλοϊας και να μην προκαλούν.