Συναγερμός! «Στόλος» τουρκικών αλιευτικών από τα Στενά στο Αιγαίο – Λένε πως πάνε Λιβυκό Πέλαγος

Τεστάρουν την ταχύτητα αντίδρασης του Πολεμικού μας Ναυτικού...

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό και στο Πολεμικό Ναυτικό!

Αυτό γιατί μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών αφού συγκεντρώθηκε στα Δαρδανέλια κινείται προς το Λιβυκό πέλαγος, ενδεχομένως για πρόβα «θερμού επεισοδίου» με την Ελλάδα.Βέβαια οι Τούρκοι αρχικά κατεβάζουν τα αλιευτικά τους, προειδοποιούν την Ελλάδα και έπειτα ενδεχόμενα στείλουν γεωτρύπανο με φρεγάτες.

Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο και αρχικά είχαν δηλώσει πως έχουν κατεύθυνση προς το Λιβυκό πέλαγος.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους, λόγος που μάλλον δεν ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπ. Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο.

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μία κίνηση της Άγκυρας προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ!

Ο στόλος νωρίτερα στα Στενά…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί