Στρατηγικές μεταφορές του Γαλλικού Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γαλλία είναι από τις λίγες χώρες του παγκόσμιου στερεώματος  που κατέχουν ακόμα ευρύτατες υπερπόντιες κτίσεις. Ως τέτοια χώρα, οι ένοπλες δυνάμεις της χρειάζεται να έχουν το απαραίτητο προσωπικό, υλικό, μέσα και αριθμούς αυτών ώστε να υποστηρίξουν αυτές τις υπερπόντιες κτίσεις, κληροδότημα των εποχών που η αποικιοκρατία μεσουρανούσε. Η Γαλλία έχει βάσεις στο Μάλι και […]

Η Γαλλία είναι από τις λίγες χώρες του παγκόσμιου στερεώματος  που κατέχουν ακόμα ευρύτατες υπερπόντιες κτίσεις. Ως τέτοια χώρα, οι ένοπλες δυνάμεις της χρειάζεται να έχουν το απαραίτητο προσωπικό, υλικό, μέσα και αριθμούς αυτών ώστε να υποστηρίξουν αυτές τις υπερπόντιες κτίσεις, κληροδότημα των εποχών που η αποικιοκρατία μεσουρανούσε.

Η Γαλλία έχει βάσεις στο Μάλι και το Νίγηρα, χώρες τις οποίες κατείχε μέχρι τα μέσα τις προηγούμενης εκατονταετίας με αποικιοκρατικό καθεστώς.  Και στις δύο χώρες ο Γαλλικός στρατός επιχειρεί κατά ανταρτών, θυλάκων του ISIS και κατά ντόπιων φυλάρχων οι οποίοι δεν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον “ισχυρό” οπότε πρέπει να καταστραφούν.

Η υποστήριξη των βάσεων και του προσωπικού που υπηρετούν εκεί, δηλαδή άνδρες, οπλισμός, οχήματα και μαχητικά αεροσκάφη, χρειάζονται πλήρη αλυσίδα διοικητικής μέριμνας για να λειτουργήσουν οπότε τα αεροσκάφη των τακτικών μεταφορών της γαλλικής αεροπορίας  αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο.

Στις επιχειρήσεις στο Μάλι συμμετέχουν και 2 Έλληνες στρατιωτικοί, απεσταλμένοι στα πλαίσια των επιχειρήσεων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί