Σε αυτό το πλαίσιο, ένα ιταλικό αντιτορπιλικό έφτασε στις ακτές της Πολωνίας για να ενισχύσει την αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα της χώρας κατά μήκος της ακτής, δήλωσε το Σάββατο ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak. «Ένα συμμαχικό ιταλικό αντιτορπιλικό πυραύλων ήρθε στην Πολωνία», έγραψε ο Blaszczak στο Twitter.
Το αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με ισχυρά αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά όπλα που θα ενισχύσουν την άμυνα της πολωνικής ακτογραμμής και την κρίσιμη υποδομή της Πολωνίας, πρόσθεσε ο υπουργός.
Στις 27 Απριλίου, οι πολωνικές αρχές ανέφεραν ότι βρήκαν τα θραύσματα ενός αγνώστου ταυτότητας εναέριου στρατιωτικού αντικειμένου περίπου 15 χιλιόμετρα (9 μίλια) από την πόλη Bydgoszcz. Αργότερα αποδείχθηκε ότι το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά ο πολωνικός στρατός δεν το γνώριζε μέχρι τον Απρίλιο (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).
Εξάλλου έχει γίνει γνωστό ότι η Πολωνία έχει πενταπλασιάσει την παραγωγή πυρομαχικών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Ουκρανία και έχει αυξήσει τον στρατό της, προκειμένου να ενισχύσει το αξιόμαχό της για το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης με τη Ρωσία (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βέροια: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία
- Μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια! Πόσοι μπορούν να την αντέξουν εντός Ευρώπης;
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 46χρονο στη Θέρμη επειδή πουλούσε παράνομα βεγγαλικά
- Οι Ουκρανοί φέρονται να επιτέθηκαν σε ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Νταγκεστάν
- Ιστορίες από τα παλιά: «Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα ήταν εκείνα όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα»
- “Γκρέμισε” το ίντερνετ η Σελίν Ντιόν! Τραγούδησε μεταμφιεσμένη σε «Γκριντς», vid









