Στην τελική ευθεία οι δοκιμές της νέας σουϊτας ηλεκτρονικών για το F-15 E (ΒΙΝΤΕΟ)

To F-15 αποτελεί αεροσκάφος θρύλο και οι διάφορες εκδόσεις του που υπηρετούν σε διάφορες αεροπορίες ανά τον κόσμο, έχει αποδώσει τα μέγιστα στους χρήστες του. Εδώ και καιρό όμως είχε γίνει αντιληπτό ότι το αεροσκάφος χρειαζόταν ριζική αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά του συστήματα καθώς αυτά που είναι εγκατεστημένα, αναλογικά κυρίως, ήταν επαρκή για να αντιμετωπίσουν την τεχνολογία […]

To F-15 αποτελεί αεροσκάφος θρύλο και οι διάφορες εκδόσεις του που υπηρετούν σε διάφορες αεροπορίες ανά τον κόσμο, έχει αποδώσει τα μέγιστα στους χρήστες του.

Εδώ και καιρό όμως είχε γίνει αντιληπτό ότι το αεροσκάφος χρειαζόταν ριζική αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά του συστήματα καθώς αυτά που είναι εγκατεστημένα, αναλογικά κυρίως, ήταν επαρκή για να αντιμετωπίσουν την τεχνολογία του 1980 αλλά όχι για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές σύγχρονες απειλές, να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους όπως το νεώτερο ραντάρ AESA AN-APG-82  και να υπάρχει και η απαραίτητη δικτυοκεντρικότητα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, αναπτύχθηκε το σύστημα EPAWSS( Eagle Passive/Active Warning and Survivability System) το οποίο α φέρει το αεροσκάφος στην εποχή του σύγχρονου πολέμου. Το σύστημα έχει σα σκοπό να δίνει στον πιλότο περισσότερα  δεδομένα για τις απειλές που κατευθύνονται προς το αεροσκάφος . Πιο συγκεκριμένα:

·         Απειλές από το έδαφος, οπότε δίνει το στίγμα της θέσης και τον τύπο της απειλής που εκπέμπει τη ραδιοσυχνότητα(RF)

·         Εντοπισμός των απειλών εξ αέρος , οπότε προτείνει μεθόδους εμπλοκής, εξουδετέρωσης ή αποφυγής στον πιλότο

·         Το σύστημα εντοπίζει της απειλές από κεφαλές RF και IR πρίν αυτές κλειδώσουν το αεροσκάφος

Όλα τα παραπάνω χρειάζεται να δοκιμαστούν ώστε τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους να λειτουργούν ανεξάρτητα και αν μην παρεμβάλλεται η λειτουγίας μαζί με την ταυτόχρονη χρήση των δεδομένων από το σύστημα.

Οι δοκιμές διεξάγονται στην ανηχοϊκή εγκατάσταση του Benefield στην αεροπορική βάση Edwards της Καλιφόρνια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί