• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην Σούδα τα μαχητικά των Η.Α.Ε. – «Μαγκώνονται» οι Τούρκοι (ΦΩΤΟ)

Στην Σούδα τα μαχητικά των Η.Α.Ε. – «Μαγκώνονται» οι Τούρκοι (ΦΩΤΟ)

hae f-16
Η ελληνική διπλωματία σε δράση

Τα Η.Α.Ε απέστειλαν στην αεροπορική βάση της Σούδας συνολικά 9 αεροσκάφη τα οποία θα συμμετέχουν στην κοινή άσκηση που διοργανώνει η Ελλάδα με φόντο την έκρυθμη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Στην αεροπορική βάση της Σούδας προσγειώθηκαν συνολικά 9 αεροσκάφη από τα οποία:

· 4 F-16 Block 60

· 3 C-17

· 1 C-130J

· 1 A-330

Τα μαχητικά F-16 των Εμιράτων είναι ίσως και από την πιο πρόσφατη έκδοση των αεροσκαφών και ίσως τα πιο εξελιγμένα που βρίσκονται σε υπηρεσία εκτός Η.Π.Α. ( το Ισραήλ είναι δικό του βασίλειο) και θα συνεκπαιδευτούν με τα ελληνικά φτερά στο Αιγαίο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η αποστολή των Εμιράτων έφθασε στη Σούδα με τόσα μεταγωγικά αεροσκάφη και θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε εύλογα, τι μετέφεραν στην Ελλάδα τα Εμιριανά μεταφορικά. Συνολικά, ο στόλος αυτός μπορεί να μεταφέρει περί τους 270 τόνους υλικού.

Παρ’ ότι το Κατάρ έχει συμμετάσχει σε παλαιότερες ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, η συγκυρία είναι η κατάλληλη για να καταδειχθεί στην Τουρκία ότι ο αντίπαλος του Κατάρ, στηρίζει την Ελλάδα εμπράκτως και ότι υπάρχει κοινό μέτωπο από συγκεκριμένες χώρες κατά της Τουρκίας. Η Γαλλία με τα μαχητικά και τα πλοία της γύρω από την Κύπρο ασφαλίζει τη Μεγαλόνησο ενώ τα Η.Α.Ε. βρίσκονται και αυτά εδώ απέναντι στην Τουρκία και το Κατάρ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΓΕΕΘΑ