• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην L3Harris το συμβόλαιο για την κατασκευή των νέων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου NGJ-LB

Στην L3Harris το συμβόλαιο για την κατασκευή των νέων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου NGJ-LB

Στην L3Harris δόθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό το συμβόλαιο για την παραγωγή και περεταίρω ανάπτυξη του Παρεμβολέα Επόμενης Γενιάς-Χαμηλών Συχνοτήτων ( Next Generation Jammer-Low Band, NGJ-LB), ο οποίος προορίζεται για τον εξοπλισμό των E/A-18 Growler των αεροπορικών μοιρών του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η L3Harris θα κατασκευάσει αρχικά 8 πρωτότυπα ατρακτίδια NGJ-LB τα οποία θα πρέπει να είναι πλήρως επιχειρησιακά, ενώ το συμβόλαιο απαιτεί να κατασκευαστούν επιπλέον 4 ατρακτίδια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για περαιτέρω δοκιμές και εξέλιξη του συστήματος. Αμφότερα, θα χρησιμοποιηθούν από τα E/A-18 Growler του USN τόσο για δοκιμές, όσο και για επιχειρήσεις. Το συνολικό κόστος του προγράμματος χαμηλής παραγωγής ( Engineeiring and Manufacturing Development) των συγκεκριμένων συστημάτων από την L3 Harris ανέρχεται στα 496 εκ. δολάρια.

Τα συστήματα αυτά σχεδιάζονται έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές στο φάσμα του ηλεκτρονικού πολέμου και των επικοινωνιών χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες για να παρεμβάλει, απαγορέψει και ελαττώσει τις αντίστοιχες δυνατότητες του εχθρού.

Το πρόγραμμα των NGJ-LB είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που σκοπό έχει να αντικαταστήσει το παλαιότερο ALQ-99 Tactical Jamming Pods που χρησιμοποιούνται στο παρόν από τα Ε/Α-18 Growler.Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα κοινό πρόγραμμα με την Αυστραλέζικη Αεροπορία με τις δοκιμές για το NGJ-MB ( Medium Band) να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και μπορείτε να διαβάσετε γι αυτό, ώστε να έχετε μία συνολική εικόνα του προγράμματος, εδώ: https://www.el.gr/war/epitychis-dokimi-gia-ton-ilektroniko-p/

ΠΗΓΗ: Αερροπορία Ναυτικού των Η.Π.Α.