• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην Ισραηλινή Orbit η αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνιών και ήχου των F-16.

Στην Ισραηλινή Orbit η αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνιών και ήχου των F-16.

H Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι η Ισραηλινή εταιρεία τηλεπικοινωνιακών μέσων Orbit είναι η ανάδοχος για την εκτέλεση του συμβολαίου εγκατάστασης των επόμενης γενιάς συστημάτων ελέγχου τηλεπικοινωνιών και ήχου στα μαχητικά F-16.

Το συμβόλαιο μεταξύ της Lockheed και της Orbit περιλαμβάνει την ανάπτυξη, παραγωγή και υποστήριξη των νέων συστημάτων διαχείρισης τηλεπικοινωνιών και ήχου και είναι ύψους 46 εκ. δολαρίων. Το συμβόλαιο αφορά την αναβάθμιση των ανάλογων συστημάτων του συνόλου των F-16 που διαθέτουν οι Η.Π.Α. αλλά, και όλων των χρηστών του αεροσκάφους.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, η Lockheed θέτει τις βάσεις για την υποστήριξη του αεροσκάφους FX-21 το οποίο και έχει προταθεί στην Ινδία. Τυχόν επιλογή του αεροσκάφους από την Ινδία, θα σημάνει και την άμεση υποστήριξη τω συστημάτων του αεροσκάφους αυτού αφού η Orbit έχει συνεργασία με της εταιρείες ELCOM και CPC οι οποίες είναι υποκατασκευαστές των συστημάτων αυτών στην Ινδία.

Με την κίνησή της αυτή η Lockheed θα αναβαθμίσει τα συστήματα που προαναφέρθηκαν, στο στόλο των F-16 της αλλά και στους στόλους των υπολοίπων χρηστών σταδιακά ( επομένως και των Ελληνικών ) και δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα 3D συστήματα τηλεπικοινωνιών και ήχου της Orbit η οποία κλείνει φέτος 70 χρόνια παρουσία στη διεθνή αγορά με τα συστήματά της.