Στην General Dynamics το συμβόλαιο για τις ρουκέτες Hydra (ΒΙΝΤΕΟ)

rouketes hydra

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή των ρουκετών Hydra κερδήθηκε από την General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, θυγατρικής εταιρείας της General Dynamics με το οικονομικό ύψος της σύμβασης να είναι στο ποσό των 3.4 δις δολαρίων.

Οι ρουκέτες Hydra είναι ρουκέτες αέρος εδάφους οι οποίες μπορούν να εξοπλιστούν με μία ευρεία γκάμα κεφαλών καθώς επίσης και με αισθητήρες για ακριβή καθοδήγηση προς το στόχο εφόσον ο χρήστης κρίνει ότι η αποστολή απαιτεί κάτι τέτοιο. Η ρουκέτα αποτελε΄θται από τρία μέρη. Την κεφαλή, όπου τοποθετείται μία από τις 9 συνολικά κεφαλές που μπορεί να διαλέξει ο χρήστης, τον πυροκροτητή και τον κινητήρα ΜΚ 66 MOD 4 που ωθεί τη ρουκέτα. όλες οι ρουκέτες μπορούν να εκτοξευτούν από τους ήδη υπάρχοντες σωλήνες των 19 ιντσών οι οποίοι φορτώνονται στα ελικόπτερα Apache, Cobra και στα αεροσκάφη F-16 στις πτέρυγες.

Η σύμβαση προβλέπει η εταιρεία να αναλάβει την παραγωγή και την μετέπειτα συντήρηση των όπλων με το διαγωνισμό να γίνεται μέσω του ίντερνετ με την ολοκλήρωσή της να αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2026 οπότε και θα πρέπει αν έχει ολοκληρωθεί και η παραγωγή των ρουκετών που έχει ζητήσει ο Αμερικανικός Στρατός από την εταιρεία.

Δείτε στο βίντεο τις ρουκέτες εν δράση: