• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην αγορά αντιπλοϊκών συστημάτων NSM από τις ΗΠΑ προχωρά η Ρουμανία, vid

Στην αγορά αντιπλοϊκών συστημάτων NSM από τις ΗΠΑ προχωρά η Ρουμανία, vid

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Raytheon, η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να προμηθεύσει τη Ρουμανία με τον εν λόγω αντιπλοϊκό πύραυλο μετά από συμφωνία της Ρουμάνικης Κυβέρνησης με την Αμερικανική.

O NSM-CDS(Naval Strike Missile-Coastal Defense System) είναι ένας νέος αντιπλοϊκός πύραυλος που ανέπτυξε η Raytheon και αποτελεί το νέο αντιπλοϊκό πύραυλο με τον οποίο εξοπλίζονται μονάδες του Αμερικανικού Ναυτικού, όσο και Ευρωπαϊκά ναυτικά. Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 185 χλμ και βάρος 420 κιλά εκ των οποίων τα 125 κιλά είναι το βάρος της κεφαλής. Η καθοδήγηση του πυραύλου γίνεται μέσω GPS και με έναν υπέρυθρο ερευνητή διπλής μπάντας συχνοτήτων ο οποίος εντοπίζει τους στόχους.

Η Ρουμανία θα προμηθευτεί την παράκτια έκδοση του συστήματος η οποία αποτελείται από το όχημα φορέα 4 εκτοξευτών με πυραύλους του τύπου, ένα όχημα διοίκησης της συστοιχίας, ένα κινητό κέντρο επικοινωνιών, ένα όχημα που φέρει το ραντάρ του συστήματος, το TRS-15C, ένα φορτηγό μεταφορών, ένα όχημα που φέρει το συνεργείο  και ένα όχημα με επιπλέον πυραύλους.