Στη Frincantieri το πρόγραμμα φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού

Τελικά την 1/5/2020 το Αμερικανικό Ναυτικό επέλεξε τη σχεδίαση η οποία θα αποτελέσει τη νέα κλάση φρεγατών FFG(X) και η εταιρεία που κέρδισε το συμβόλαιο είναι Fincantieri. Το σχέδιο είναι βασισμένο στο σχέδιο των γνωστών φρεγατών FREMM που έχει ναυπηγήσει η εταιρεία για λογαριασμό του Ιταλικού Ναυτικού όπως η παρακάτω. Το κόστος του αρχικού προγράμματος για το πρώτο πλοίο […]

Τελικά την 1/5/2020 το Αμερικανικό Ναυτικό επέλεξε τη σχεδίαση η οποία θα αποτελέσει τη νέα κλάση φρεγατών FFG(X) και η εταιρεία που κέρδισε το συμβόλαιο είναι Fincantieri.

Το σχέδιο είναι βασισμένο στο σχέδιο των γνωστών φρεγατών FREMM που έχει ναυπηγήσει η εταιρεία για λογαριασμό του Ιταλικού Ναυτικού όπως η παρακάτω.

Το κόστος του αρχικού προγράμματος για το πρώτο πλοίο αγγίζει τα 1.281 δις δολάρια εκ των οποίων τα 745 εκ. θα πάνε για τη ναυπήγηση του σκάφους και τα υπόλοιπα για την αγορά των αρχικών συστημάτων και του εξοπλισμού που θα χρειαστεί το ναυπηγείο για να ξεκινήσει τη ναυπήγηση της κλάσης. Με τη συνεχή ναυπήγηση και των υπολοίπων εννέα πλοίων το κόστος σταδιακά θα πέσει γύρω στα 800 εκ. δολάρια ανά σκάφος και γύρω στα 950εκ με όλα τα συστήματα και τους φόρτους μάχης.

Τα χαρακτηριστικά που έθεσε η Frincantieri είναι:

·         Μήκος 151,8 μέτρα

·         19,8 μέτρα πλάτος

·         Πρόωση με σύστημα CODLAG

·         26+ κόμβοι μέγιστη ταχύτητα

·         Επιχειρησιακή εμβέλεια 6.000 ναυτικών μιλίων

·         200 άτομα πλήρωμα

Ενώ το πλοίο αναμένεται να δεχτεί τα συστήματα που είχαμε περιγράψει σε άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/to-amerikaniko-naytiko-skeftetai-na-a/ και περιλαμβάνουν τα συστήματα:

· Σύστημα μάχης COMBATSS-21 το οποίο είναι παρόμοιο με το AEGIS

· Εκτοξευτές Mk 41 VLS 32 κελιών με 4 εκτοξευτές το κάθε κελί για να φτάσει το πλοίο να φέρει 128 πυραύλους ESSM και άλλα όπλα μελλοντικά

· Radar EASR

· Εκτοξευτές για αντιπλοϊκούς πυραύλους RGM-184A NSM

· Πυροβόλο 57 χιλ.

· Τορπιλοσωλήνες

όλα τα παραπάνω καθιστούν τη φρεγάτα αυτή ιδιαίτερα φονική και η προστασία του πλοίου κρίνεται ως επαρκής για τα σύγχρονα δεδομένα. Η Ιταλική εταιρεία παρουσίασε μία πραγματικά εξαιρετική σχεδίαση την οποία θα δούμε στην πραγματικότητα. Το πρώτο πλοίο ξεκινά να ναυπηγείται το 2022 και θα είναι έτοιμο το 2026 με την επιχειρησιακή του αφομοίωση να έρχεται το 2030. Το συνολικό κόστος του προγράμματος για 20 πλοία είναι 5,8 δις.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί